Podpora Ukrajiny zo strany Slovenska je veľmi dôležitá, uviedla veľvyslankyňa USA pri OSN

TA3
15.2.2022 18:28

Je čas zmierniť napätie okolo Ukrajiny. S týmito slovami vystúpil generálny tajomník OSN António Guterres. Upokojiť situáciu sa snažia diplomatické špičky po celom svete, lietajú do Kyjeva aj do Moskvy. Ako vyrieši konflikt OSN? Na toto sme sa opýtali americkej veľvyslankyne pri OSN Lindy Thomasovej-Greenfieldovej, ktorá nám, ako jedinému médiu na Slovensku, poskytla exkluzívny rozhovor.

"Intenzívne pracujeme na tom, aby sa našlo diplomatické riešenie, 31. januára sa stretla bezpečnostná rada," uviedla Linda Thomasová-Greenfieldová, veľvyslankyňa USA pri OSN.

"Slovensko je strategickým partnerom, vaša podpora suseda je veľmi dôležitá. Vzťah s nami je mimoriadne silný. "To, čo vidíme, že sa deje na Ukrajine je útok nie len na Ukrajinu, ale aj útok na právny štát, na demokraciu a my máme jasný postoj v tejto oblasti," uviedla.

Thomasová-Greenfieldová hovorila, že zverejňovanie spravodajských informácií zo strany USA bolo zámerom, chceli ukázať svetu agresiu a snahu o eskaláciu zo strany Ruska. Vzťahy s Ruskom sú podľa nej zložité.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok