Mení sa cestovateľská mapa. Klus vysvetlil, ako budeme cestovať od novembra

TA3
2.11.2021 11:21

Epidemická situácia v Európe sa zhoršuje. Viaceré krajiny preto sprísňujú opatrenia a mení sa aj cestovateľská mapa. Aké zmeny vstupujú do platnosti od novembra nám priblížil Martin Klus, štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Slovensko sa stáva rizikovým pre čoraz viac krajín. Klus priblížil, že postupne sa ohlasujú ďalšie štáty. K Nórsku, Holandsku či Estónsku pribudli v poslednom období Rumunsko, Cyprus, Nemecko, ale aj Česko. "V praxi to pri každej z týchto krajín znamená výrazné sťaženie vstupu našich občanov na územie týchto krajín, osobitne tých, ktorí nie sú plne zaočkovaní," vysvetlil Klus. 

Sprísňovanie sa však nedotkne plne zaočkovaných osôb. Podľa Klusa to znamená, že podobne, ako v prípade našich cestovných pravidiel, "aj v prípade týchto krajín sa občanov Slovenskej republiky, ktorí sú plne zaočkovaní, pravidlá a výrazne sťažené podmienky viac-menej netýkajú".

Klus podotkol, že po sviatkoch by sa mala epidemická situácia na Slovensku ešte viac zhoršiť a v takom prípade by vznikol tlak aj na ďalšie krajiny, aby sprísnili podmienky vstupu pre Slovákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok