Vyberáte si letnú dovolenku? Mika povedal, prečo ostať na Slovensku

TA3
14.5.2021 09:53

S teplejším počasím a zlepšujúcou sa epidemickou situáciou mnoho ľudí začína uvažovať nad letnou dovolenkou. Ak sa rozhodujete, či ju strávite v exotike, alebo na Slovensku, v štúdiu TA3 vám povieme, prečo sa oplatí zvoliť si domáce prostredie. Rozprávali sme sa s riaditeľom agentúry pre cestovný ruch Slovakia Travel, Václavom Mikom.

"Minulý rok Slováci zase objavili Slovensko ako finálnu destináciu, a na tom môžeme stavať," hovorí Mika. Slovensko je podľa Miku najbezpečnejšou alternatívou, je dostupné, jednak geograficky, ale aj spoločensky, keďže jazyková bariéra neprichádza do úvahy. Mika hovorí aj o spájaní rodín, ktoré nám takmer rok chýbalo.

Jedným zo zámerov Slovakia Travel je rozvíjať turizmus v menej rozvynutých regiónoch. Mika vysvetľuje, že oblastné organizácie cestovného ruchu sú prirodzenými partnermi jeho agentúry. Tieto organizácie zastupujú poskytovateľov a prevádzkovateľov priamo v regiónoch. Od Slovakia Travel dostávajú podporu dotačnou politikou, spresnil Mika.

Agentúra Slovakia Travel funguje od prvého apríla tohto roku, ale "naostro" sa rozbehla až v posledných dvoch týždňoch. Slovensku predtým ako jedinej z krajín Európskej únie agentúra pre podporu cestovného ruchu chýbala. "Anomália nie je v tom, že agentúra vznikla, ale v tom, že neexistovala," hovorí Mika s tým, že pomoc cestovnému ruchu je práve v tomto období nevyhnutná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok