Zbytočný alebo konečne prináša ovocie? Núdzový stav rozdelil poslancov

TA3
17.3.2021 21:17

Stav núdze sa predlžuje nielen v koalícii, ale aj na celom Slovensku. Vláda tvrdí, že núdzový stav potrebuje na boj s pandémiou. Opozícia sa domnieva, že koalícia sa len snaží zabrániť masovejším prejavom odporu obyvateľstva. Aj zahraničné dovolenky dostali od vlády stopku. V Téme dňa sme sa pýtali na názor troch hostí z parlamentu.

Podľa Erika Tomáša (Hlas-SD) je Slovensko v núzdovom stave samo o sebe, pričom poukázal na personálne rošády na ministerských postoch či pokračujúce napätie vo vládnej koalícii. Hlas sa nechystá podporiť predĺženie núdzového stavu v parlamente, keďže nevidí výsledky. "Vláda neustále predlžuje núdzový stav, no neprijíma opatrenia, ktoré by situáciu zlepšili," povedal s tým, že vláda by mala v tomto prípade lepšie komunikovať s verejnosťou.

Ján Krošlák (OĽANO) považuje núdzový stav za opodstatnený a výsledky je podľa neho vidieť na klesajúcich číslach. Podľa neho je dôležitý preto, aby sa ľudia nezhromažďovali a obmedzil hospodársku mobilitu. Krošlák tvrdí, že koaličné hádky nemajú žiadny vplyv na vývoj pandémie. Prísne opatrenia ako zákaz vychádzania či obmedzený presun medzi okresmi podľa neho začínajú prinášať ovocie a "treba to ešte chvíľu vydržať".

Trvajúci núdzový stav je neurobenie domácej úlohy zo strany vlády a nemal by sa používať ako náplasť na všetko, uvažuje Patrik Linhart (Sme rodina). Podľa neho existujú aj iné riešenia, pričom poukázal napríklad na Českú republiku, a dodal, že je proti predlžovaniu núdzového stavu. "Keby sa dvaja ego-barani prestali hádať a robili by si svoju prácu poriadne, mali by sme tu aj inú alternatívu," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok