Cynická fraška, zhodnotil Baránek. Pri Krajčím vidí vytĺkanie politického kapitálu

TA3
11.3.2021 21:20

Aj keď to počas štvrtka vyzeralo, že koaličná kríza je zažehnaná, napokon sme sa rozuzlenia nedočkali. Napätiu v koalícii asi neprospelo ani zadržanie riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského, ktorý mal prijať úplatok od veľkopodnikateľa Zoroslava Kollára. Na názor sme sa v Téme dňa opýtali štyroch hostí.

V SaS podľa predsedníčky poslaneckého klubu strany Anny Zemanovej boli zo zadržania šéfa SIS zaskočení, no podľa nej je v tejto chvíli predčasné hovoriť o prípadnom vyvodení politickej zodpovednosti, keďže nedisponujú žiadnymi bližšími informáciami. Dodala, že ak sa skutok stal, mal by byť adekvátne potrestaný.

Prezumpcia neviny musí platiť pre každého, myslí si predseda výboru NR SR pre kontrolu SIS Marián Saloň (Smer-SD). Ako šéf výboru už ráno zisťoval, či je Slovenská informačná služba naďalej schopná fungovania. Taktiež avizoval, že na pondelok zvolal výbor, kam si pozval zástupcu vedenia SIS. Očakáva, že na ňom prebehne oficiálna debata ku konkrétnym veciam. Podľa jeho slov má zatiaľ aj on iba informácie, ktoré sa objavili v médiách.

Cynická fraška, zhodnotil súčasnú situáciu politický analytik Ján Baránek. "Je mi jedno, či je Krajčí kresťan alebo mohamedán, nemá tam čo robiť. Za jeho ministrovania sme najhorší štát na svete. Keď nedokázal pretlačiť správne rozhodnutia, mal odísť," povedal na margo súčasnej situácie a odchodu ministra zdravotníctva. "Máme najviac mŕtvych na milión obyvateľov, jedny z najprísnejších opatrení v Európe," uviedol a dodal, že podľa neho boli vyjadrenia na tlačovej konferencii "prachsprostý cynizmus a vytĺkanie politického kapitálu".

Zadržanie šéfa SIS je podľa bezpečnostného analytika Juraja Zábojníka veľmi vážna vec, ktorá pokazila reputáciu Slovenska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok