Vyskúšali sme Range Rover Velar a videli autosalón vo Viedni

TA3
20.1.2018 18:37

Najnovšie vydanie našej relácie bude o čerstvých dojmoch z troch horúcich noviniek, ktoré sme videli na autosalóne vo Viedni. Zároveň sme si na vlastnej koži vyskúšali športovo-úžitkové auto určené ľuďom, ktorí chcú vytŕčať z davu.

Range Rover Velar bezpochyby patrí medzi najextravagantnejšie SUV dneška. Briti si povedali, že postavia auto, aké tu ešte nebolo. Angažovali tím špičkových dizajnérov - vrátane Slovákov Petra Chovanca a Michala Kačmára - ktorý z hliníka vytesal doslova sochu na kolesách. Pekným tvarom je podriadené úplne všetko. Napríklad zadný stierač sa musel skryť pod veľký spojler, aby nenarúšal čisté línie karosérie. Nehovoriac o bočných kľučkách zapustených do karosérie.

Trvalo takmer šesť rokov kým Ford uviedol svoj malý crossover aj na slovenský trh. Pri prvom stretnutí s modernizovanou verziou sme si všimli vysoký podvozok a netradičné zadné dvere. Priestor i kufor majú malý pôdorys, dojem vzdušnosti dodáva hlavne vysoká karoséria, a nielen o tom je nový Ford EcoSport. Lada Vesta SW príde na slovenský trh v marci, a to hneď v dvoch podobách. Klasické kombi doplní vyššia oplastovaná verzia Cross.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok