Kližan si poradil s Balázsom, pre Slovensko získal prvý bod

TA3 SITA
3.2.2017 19:49

Líder domáceho kádra Martin Kližan zvíťazil nad dvojkou hostí Attilom Balázsom za 142 minút 6:1, 6:2, 3:6, 6:4 v úvodnej z dvoch piatkových dvojhier v rámci bratislavského stretnutia Slovensko - Maďarsko v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017 tenisových reprezentačných družstiev mužov.

Kližan si poradil s Balázsom, pre Slovensko získal prvý bod
SITA/Marko Erd

Favorizovaný Kližan viac ako hodinu mal dianie na tvrdom povrchu v Aegon aréne NTC úplne pod kontrolou, ale Balázs postupne čoraz tuhšie vzdoroval, priebežne disponovane využil slabšiu fázu favorita. Zisk aspoň jedného setu si zaslúžil, celkový úspech nie.

"Bol to obojstranne dobrý zápas, pre divákov slušná zábava. Som spokojný s mojím výkonom a dôležité je, že vedieme 1:0, teraz budeme držať palce ´Jojovi´. Bude to ťažký duel a náskok 2:0 pred sobotou by bol fantastický, lebo štvorhra môže dopadnúť hocijako," povedal Kližan pre RTVS a dodal: "V treťom sete som sa necítil dobre, nebol som v pohode. Balázs vtedy zahral výborne, z gemu na gem sa zlepšoval. Vo štvrtom sete som trošku zmenil taktiku a myslím si, že som ho získal zaslúžene."

Dvadsaťsedemročný Petržalčan Kližan, 36. v singlovom renkingu ATP, vyrovnal v bilancii zo všetkých vzájomných duelov proti 28-ročnému Balázsovi na 2:2. Rivalita sa začala už pred jedenástimi rokmi na juniorskej scéne. Slovák sa revanšoval Maďarovi za prehru 3:6, 4:6, ktorú inkasoval v sezóne 2012 na antuke v Bukurešti. Nadviazal na triumf 7:6, 6:3 z tvrdého povrchu v hale v Heilbronne 2011.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok