Doneckom otriasol silný výbuch, zahynuli najmenej dve osoby

TA3 ČTK
3.2.2017 00:38

V Donecku, hlavnej bašte proruských separatistov na východe Ukrajiny, zabíjal silný výbuch, ktorý rozbil okná v niekoľkých štvrtiach. Uviedol to na svojom webe denník Ukrajinská pravda s odvolaním sa na svedectvá zo sociálnych sietí.

Doneckom otriasol silný výbuch, zahynuli najmenej dve osoby
SITA/AP

Sila výbuchu vraj pripomínala explóziu muničného skladu zo začiatku decembra. Výbuch, ktorý podľa separatistov spôsobilo ukrajinské ostreľovanie, si podľa ruskej agentúry Interfax vyžiadal dvoch mŕtvych a trinásť zranených. Ďalšie tri desiatky ľudí museli opustiť svoje poškodené domy.

Separatisti tvrdia, že ukrajinská armáda ostreľuje Doneck taktickými raketami Uragan. Tento sovietsky systém predstavuje raketomet so 16 raketami, z ktorých každá dopravuje na cieľ vo vzdialenosti až 35 kilometrov bojovú hlavicu s hmotnosťou 100 kilogramov.

V blízkosti Donecka, pri obci Avdijivka, pokračujú prudké boje. Proruskí separatisti za posledných 24 hodín stratili pri tejto obci 26 vojakov, ďalších 60 radikálov bolo zranených. Na sociálnej sieti Facebook to oznámil policajný šéf Doneckej oblasti Vjačeslav Baroskin. Povstalci zároveň oznámili, že za posledných niekoľko dní bolo na východe Ukrajiny zabitých alebo zranených približne 200 ukrajinských vojakov. Ukrajinská armáda priznala dvoch mŕtvych a deväť zranených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok