Dukla vyhrala nad Ružomberkom 2:0

TA3, SITA
17.3.2012 22:42

Dukla Banská Bystrica - MFK Ružomberok 2:0 (1:0)

Obidva tímy sa v regionálnom derby snažili od úvodu o ofenzívny futbal, čoho výsledkom boli sľubné príležitosti. V 5. min v šestnástke dobre vystrelil hosťujúci Vavrík, ale obranca Gyombér nepustil loptu do bránky. Na opačnej strane sa pekným pokusom prezentoval Pančík, brankár "Ruže" Hrdlička zasiahol. Liptáci mohli ísť do vedenia v 8. min. V dobrej pozícii bol Skalák, keď strieľal z pravej strany z rohu päťky, no dobre postavený Belic si pokryl žrď. Ružomberčanom po dvadsiatich minútach hry nevyšiel ani rýchly protiútok: Vavrík našiel kanoniera Masaryka, ale ten mieril zo šestnástky vedľa. Rovnako vychýlenú streleckú mušku mal o chvíľu aj banskobystrický Augustín. V 25. min si mohol už prekonaný Hrdlička v ružomberskej bránke vydýchnuť, pretože po dlhom pase Poljovku hlavičkoval dobre Matúš, ale lopta tesne minula ľavú žrď. Banskobystričanom to vyšlo až po polhodine hry. Gólovej situácii predchádzal rohový kop, domáci zadáci zostali v pokutovom území a po centri Turňu z pravej strany hlavičkoval presne vysoký Marek Hlinka - 1:0. Futbalisti Dukly mohli svoj náskok zvýšiť v 35. min - Augustínovu tvrdú strelu z priameho kopu z vyše 30-tich metrov mal Hrdlička plné ruky práce.


Aj hneď po zmene strán sa Banská Bystrica dostala do dobrej príležitosti, keď strieľal Hučko a s tečovanou loptou mal Hrdlička problémy. Ružomberčania mohli ťažiť po zmätkoch v domácej obrane: v 52. min sa dostala lopta k novému mužovi na ihrisku Serečinovi, ale ten pálil z výhodnej pozície vedľa. Domáci často hrozili, okupovali miestami pokutové územie hostí a vyplatilo sa. V 56. min z priameho kopu z takmer tridsiatich metrov poslal loptu aj za pomoci vetra do šibenice Augustín - 2:0. Liptáci sa snažili znížiť, konkrétne kanonier Masaryk v 66. min, z ľavej strany prízemnou strelou však na Belica nevyzrel a o pár minút po narážačke so Serečinom sa aktuálny "dvestovkár" so štartom v najvyššej súťaži ocitol pred bystrickým gólmanom zoči - voči, ale nebolo mu súdené skórovať ani z vyloženej šance. V 72. minúte neuspel ani Skalák. V 80. min mohol byť malým hrdinom Ružomberčan Š. Pekár, brankár Dukly Belic však dobre zasiahol. O dve minúty neskôr mal gól na kopačke Markovič, ale lopta išla tesne vedľa odkrytej domácej svätyne. Tlak hostí v závere silnel, problémy robil banskobystrickej obrane najmä aktívny Masaryk, ale pod Urpínom nemal na ružiach ustlané, chýbalo mu v zakončení neraz aj šťastie. Z 200. štartu za Duklu sa tak mohol napokon tešiť domáci Marek Bažík.

Dukla Banská Bystrica - MFK Ružomberok 2:0 (1:0)
Góly: 32. Marek Hlinka, 56. Augustín, ŽK: 59. Skalák (Ružomberok), rozhodovali: Chmura - E. Weiss, Bobko, 1680 divákov 
Zostavy: 
Banská Bystrica: Belic - M. Turňa, Poljovka, Gyombér, T. Hučko - Marek Hlinka - M. Pančík, Augustín (75. M. Bažík), Brašeň (61. M. Kuzma) - Laksík (69. B. Ľupták), M. Matúš
Ružomberok: Hrdlička - P. Maslo, Kostelný, Greššák, M. Jurkemik (75. Š. Pekár) - Skalák (60. Markovič), J. Vavrík, Ďubek, J. Chovanec - M. Poliaček (46. Serečin),

Štefan Zaťko (tréner Banskej Bystrice): "Musím sa hráčom poďakovať za prístup. Dodržali to, čo sme si povedali, i keď začiatok zápasu nám nevyšiel. Neboli sme v prechodovej fáze dostatočne rýchli a nebezpeční, nedarilo sa nám to najmä v úvode. Hráči cítili tlak, že musia zvíťaziť, ale postupom času sa to zlepšovalo a s rýchlim prechodom do útoku prišlo aj dobré zakončenie. To priklonilo misku váh na našu stranu, nie len z pohľadu výsledku ale i z herného prejavu. Druhý strelený gól už rozhodol o víťazstve a myslím si, že je úplne zaslúžené."
Aleš Křeček (tréner Ružomberka): "Gratulujem súperovi k víťazstvu, ktoré sme mu veľmi uľahčili. Podali sme veľmi zlý, bezkrvný výkon. Nedokážem si to vysvetliť. Moji hráči sa prispôsobili hre súpera, ktorý hral to, čo mu stačilo. V prvom polčase sme strácali lopty. Prvý inkasovaný gól vyplynul z našej zlej prihrávky, druhý zo straty lopty a ďalšej chyby. Aj keď sme mali viac striel, respektíve šancí či pološancí, nedokázali sme sa presadiť. Som sklamaný z výsledku i z výkonu hráčov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok