Europoslanec sa nedostal do USA, na letisku ho zdržali dva dni

TA3 TASR
2.2.2017 20:48

Europoslanca Branislava Škripeka na ceste do USA zdržali dva dni na letisku v Istanbule. Do Spojených štátov sa nakoniec nedostal. Informovala o tom Elena Burešová z kancelárie europoslanca.

Europoslanec sa nedostal do USA, na letisku ho zdržali dva dni
SITA/Diana Černáková

"Prijal som pozvanie na Národné modlitebné raňajky do Washingtonu D.C. Pozvánku mi adresovali senátori John Boozman a Christopher Coons. Modlitebných raňajok sa zúčastňujem pravidelne," uviedol europoslanec.

"Keď tureckí bezpečnostní pracovníci zbadali pečiatky z krajín Blízkeho východu, kde som bol monitorovať okrem iného aj situáciu v utečeneckých táboroch a vzdelávanie bezprizorných detí, tak išli okamžite volať. Podľa ich slov sa kontaktovali s kolegami z amerického letiska Johna F. Kennedyho a od tej chvíle som nemal platný cestovný doklad – ESTA," vysvetľoval Škripek.

Podľa svojich slov sa ho snažil vybaviť nanovo elektronicky, avšak systém kolaboval. "Bol preťažený pre nové Trumpove nariadenia. Zdržalo ma to na istanbulskom letisku až dva dni. Komunikoval som aj s americkou ambasádou na Slovensku a s mnohými ďalšími. Nedalo sa však nič spraviť, systém mi už povolenie na vstup nevygeneroval," dodal. Europoslanec sa nakoniec musel vrátiť späť do Bruselu. Americký prezident Donald Trump sa modlitebných raňajok zúčastnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok