Žilina vyhrala nad Dunajskou Stredou 2:0

TA3, SITA
17.3.2012 22:34

MŠK Žilina - DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (1:0)

Žilinčania prehrali na jeseň na Žitnom ostrove 1:2, pod Dubňom začali ofenzívne. V úvodnej štvrťhodine si vypracovali dve gólové šance. V 7. min sa presadil v šestnástke hostí Ceesay, prihral Majtánovi, ale ten netrafil úplne odkrytú bránu Dunajskej Stredy. V 13. min boli Žilinčania opäť pred Kučerovou bránou, dve strely na ňu vyslal Pich, ale ani z tohto nebol gól. Ten prišiel v 21. min, žilinskú snahu zúročil Róbert Pich, ktorý po kombinácii Nunesa s Barčíkom prekonal Kučeru peknou strelou z asi 20 metrov. O desať minút neskôr mohli domáci opäť skórovať, kopali priamy kop z 18 metrov a Barčíkova strela tesne minula pravý horný roh. Hostia mohli vyrovnať v 35. min, Laštovka napálil z voleja z asi 35 metrov do hornej žrde, bola to prvá strela Dunajskej Stredy na bránu a takmer skončila v sieti.

Domáci stredopoliar Pich bol pri chuti aj po prestávke, v 52. min opäť nebezpečne vystrelil, odrazenú loptu ešte zachytil Gergel, ale pálil len do ochrannej siete za bránou. O minútu na to sa dostal do brejku na opačnej strane Delarge, tiesnený dvoma žilinskými zadákmi ešte poslal loptu smerom na bránu, ale Krnáč na ňu dosiahol. Po tejto akcii prebrali iniciatívu opäť domáci, do šancí sa dostali Majtán, Pich i legionár z Toga Akakpo hlavičkoval po rohovom kope, ale bez gólového efektu. S pribúdajúcimi minútami sa hralo viac v strede poľa. V 76. min mala obrovskú šancu na vyrovnanie Dunajská Streda, pripravil ju Delarge, po ňom striedajúci Matúš zblízka netrafil bránu a spálil čistú gólovú príležitosť. Hostia sa snažili v posledných desiatich minútach viac útočiť, ale ďalšiu čistú „tutovku“ si už nevypracovali. Rozhodnutie prišlo v nadstavenom čase, striedajúci Deza sám prešiel polovicu ihriska, sprava prihral Pichovi, ten posunul Barčíkovi, ktorý oslávil svoj 300. zápas v drese MŠK Žilina gólom a potvrdil víťazstvo domácich.

MŠK Žilina - DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (1:0)
Góly: 21. Pich, 90+. Barčík, ŽK: 67. Laštovka, 78. Boya, 90. Kabele (všetci DAC), rozhodovali: Smolák - Bóllo, Jenčura, 2211 divákov 

Zostavy: 
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - Barčík, Bello (74. Deza), Pich - T. Majtán (85. Ján Novák), M. Ceesay (31. Gergel) 
Dunajská Streda: Kučera - Nikolič, Marcin, Huber, Laštovka - Kabele, Hanták (61. Tchami), Boya, Urbánek (82. Csölle) - Kordič (74. Matúš), Delarge

Ľuboš Nosický (tréner Žiliny): "Mali sme slušný prvý polčas, dobre sme kombinovali, vyšli nám pekné akcie. Škoda, že sme už vtedy nedali poisťovací gól. To sa odzrkadlilo v druhom polčase, kedy sme sa snažili nespraviť chybu, súper mal príležitosti, nás podržal aj brankár. Myslím si, že to bol pre divákov pekný zápas.

Krisztián Németh (tréner Dunajskej Stredy): "Začali sme pomaly, bez aktivity, súper nás prevýšil a dostali sme gól zo strednej vzdialenosti. V druhom polčase sme boli dôraznejší a priamočiarejší, mali sme pár príležitostí na vyrovnanie, ale nakoniec sme dostali druhý gól v nadstavenom čase."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok