Šofér zahynul pri unikaní policajtom, v krvi mal 2,59 promile

TA3 TASR
30.1.2017 15:40

Vodič, ktorý zahynul pri čelnej zrážke pri obci Drienovec, keď sa s autom snažil uniknúť policajnej hliadke, mal v krvi 2,59 promile alkoholu. Vyplýva to z predbežných výsledkov pitvy 33-ročného nebohého. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Šofér zahynul pri unikaní policajtom, v krvi mal 2,59 promile
ilu foto SITA

Nereagoval na výzvu

Policajná hliadka spozorovala v Medzeve vodiča osobného auta Kia Cee'd, ako opakovane a bezdôvodne prechádzal do protismernej časti vozovky v nedeľu okolo 00.45 h. Za mestom muža zastavila a kontrolovala. "Na výzvu, aby vypol chod motora a podrobil sa dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov vodič nereagoval, zaradil rýchlosť a dal sa s vozidlom na útek," informovala Mésarová. Príslušníci Policajného zboru začali unikajúce auto prenasledovať s použitím zvukového a svetelného výstražného znamenia.

Vodič výzvy na zastavenie nerešpektoval a unikal smerom do obce Jasov. Ďalšia hliadka v meste Moldava nad Bodvou mu zablokovala cestu. Vodič však prekážku obišiel a rýchlou a nebezpečnou jazdou pokračoval ďalej na Drienovec. Za obcou v smere na Turňu nad Bodvou unikajúce vozidlo z doposiaľ nezistených príčin prešlo do protismeru, kde narazilo do protiidúceho nákladného auta zn. Fiat Ducato.

Trestné stíhanie pre prečin usmrtenia

Pri dopravnej nehode 33-ročný vodič osobného auta z okresu Košice-okolie na mieste zahynul. Šofér nákladného auta z Trebišovského okresu utrpel podľa predbežnej lekárskej správy ľahké zranenia. Dychová skúška u neho bola negatívna. Celková škoda spôsobená pri dopravnej nehode bola predbežne vyčíslená na 23.000 eur.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti, ako aj presná príčina dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok