Na Eláne aj svetový výkon roka, Volko stále vo forme

TA3 SITA
29.1.2017 23:32

Šestnásty ročník medzinárodného halového atletického mítingu Elán v rovnomennej bratislavskej hale priniesol jeden svetový výkon roka, jeden slovenský rekord a tri slovenské prvenstvá.

O jednotkový výkon sezóny sa v chôdzi na 5000 m postaral írsky olympionik Alex Wright časom 19:06,69 min, ktorý si zároveň výrazne zlepšil aj osobný rekord. Pred tretím kilometrom sa dostal na čelo a jasne triumfoval pred úradujúcim juniorským majstrom sveta Callumom Wilkinsonom z Veľkej Británie.

Tretí skončil Anton Kučmín, ktorý si pri neúčasti Mateja Tótha vybojoval aj svoj druhý slovenský halový titul. "Keď som sa vydal od začiatku zarovno s Wrightom aj Wilkinsonom, trochu som riskoval, lebo rýchlostne na nich ešte nemám. Pripravujem sa totiž na päťdesiatku v Dudinciach a som len v hrubej objemovej príprave," vysvetľoval Kučmín, ktorého na ovále v Eláne povzbudzoval aj olympijský šampión Tóth.

O jedno z troch slovenských prvenstiev na mítingu (pravda, skákal len sám...) sa zaslúžil Tomáš Veszelka, ktorý si v trojskoku o viac ako meter zlepšil halové maximum na 16,26 m, čo bol zároveň aj slovenský rekord do 23 rokov a len 14 cm od limitu na halové ME v Belehrade.

V závere zaujal mužský šprint na 60 m, v ktorom Ján Volko (BK HNTN Bratislava) ponaháňal kvalitných Britov Otugadeho a Rahmana. V prvej sérii behov vyhral Otugade za 6,71 o dve stotinky pred najrýchlejším Slovákom, v druhej bol najlepší Rahman za 6,69, pričom Volko sa zlepšil na 6,72, čo je jeho tretí najlepší čas na 60 m v kariére.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok