Na Madagaskare havarovalo auto so svadobčanmi, zahynuli desiatky ľudí

TA3 ČTK
28.1.2017 19:41

Najmenej 45 obetí si vyžiadala nehoda nákladného auta, ktoré havarovalo na Madagaskare. Ďalšie desiatky ľudí utrpeli zranenia.

Obeťami sú aj novomanželia

Najmenej 45 mŕtvych a viac než dve desiatky zranených si v meste Anjozorobe na Madagaskare vyžiadala nehoda veľkého nákladného auta, ktoré prevážalo svadobčanov. Medzi obeťami nešťastia boli aj novomanželia, informovala agentúra Nová Čína, s odvolaním sa na starostu Anjozorobe, ktoré leží 90 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Antananariva.

"Na mieste zomrelo 45 ľudí. Je medzi nimi deväť detí, 27 žien a deväť mužov. Ďalších 24 osôb utrpelo zranenia," upresnil v telefonickom rozhovore starosta Lova Andriamanantsoa.

Pád do rieky

Podľa neho nákladné vozidlo, ktoré údajne viezlo okolo sedemdesiat ľudí, zišlo z mosta a spadlo do rieky Manaqnara. Väčšina ľudí sa utopila. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa, o život prišiel aj vodič.

V dedinských oblastiach Madagaskaru je len málo áut a diaľnice sú obvykle vo veľmi zlom stave, a to najmä v období daždov, poznamenala Nová Čína. K prevozu väčšieho počtu ľudí sú preto prakticky použiteľné len nákladné autá. To je tiež dôvod, prečo si ich rodiny pri svadbách prenajímajú k preprave svadobných hostí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok