Zuzulová po prvom kole slalomu vedie

TA3
17.3.2012 11:17

Slovenská reprezentantka Veronika Zuzulová je po 1. kole líderkou sobotňajšieho slalomu v rakúskom Schladmingu v rámci finálového podujatia Svetového pohára (SP) 2011/2012 v zjazdovom lyžovaní. Dvadsaťsedemročná Bratislavčanka previedla bezchybnú jazdu na trati Planai s 56 postavenými bránkami a pred druhou v poradí Rakúšankou Michaelou Kirchgasserovou má náskok 0,48 s.

Zuzulová po prvom kole slalomu vedie
SITA

Na tretej priečke figuruje Švédka Theresse Borssenová s odstupom 0,68, tesne pred suverénkou tejto disciplíny a už istou držiteľkou malého krištáľového glóbusu Marlies Schildovou z Rakúska (+0,70).

Zuzulová sa v konkurencii 26 pretekárok na trať prvého kola vydala so štartovým číslom päť a ukázala, že má výbornú formu. Pred týždňom vo švédskom stredisku Aare obsadila v slalome 2. priečku iba o jedinú stotinu sekundy za víťaznou Nemkou Mariou Höflovou-Rieschovou. Tentoraz má slovenská lyžiarska jednotka šancu po prvý raz v kariére vystúpiť až na vrchol, dosiaľ registruje Zuzulová "iba" päť druhých miest v slalome v rámci SP. Pred záverečným desiatym slalomom tohto súťažného ročníka v Schladmingu bola Slovenka na 7. priečke v hodnotení tejto najtočivejšej disciplíny, v prípade výborného umiestnenia sa môže posunúť až na medailové priečky v konečnom účtovaní SP v slalome.

Druhé kolo je v rakúskom Schladmingu na programe od 11.30 h.

SP v zjazdovom lyžovaní - finálové podujatie - Schladming (Rak.) - slalom žien:

Poradie po 1. kole: 1. Veronika Zuzulová (SR) 45,55 s, 2. Michaela Kirchgasserová (Rak.) +0,48, 3. Theresse Borssenová (Švéd.) +0,68, 4. Marlies Schildová +0,70, 5. Kathrin Zettelová (obe Rak.) +0,84, 6. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) +0,88.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok