Serena bude čeliť sestre Venus, v grandslamovom finále sa nestretli roky

TA3 TASR
26.1.2017 07:54

Americké sestry Serena a Venus Williamsové sa stretnú vo finále ženskej dvojhry na tenisovom grandslame Australian Open.

Je pre mňa veľká inšpirácia

Serena Williamsová, ktorá je šesťnásobná melbournska šampiónka, v semifinále ako turnajová dvojka deklasovala Chorvátku Mirjanu Lučičovú-Baroniovú 6:2, 6:1. Venus Williamsová si v úvodnom semifinále ako nasadená trinástka poradila s krajankou CoCo Vandewegheovou 6:7 (3), 6:2, 6:3. Serena bude mať šancu získať 23. singlový titul z podujatí veľkej štvorky a odpútať sa v historických tabuľkách od Nemky Steffi Grafovej, s ktorou sa delí o druhé miesto.

Venus si vo finále úvodného grandslamu sezóny zahrá druhýkrát, v roku 2003 podľahla sedemnásobná grandslamová víťazka v rozhodujúcom súboji práve svojej sestre. Williamsové sa naposledy stretli v grandslamovom finále vo Wimbledone 2003. Mladšia zo sestier Williamsových proti Lučičovej-Baroniovej potvrdila úlohu favoritky, hrala agresívne, po prvom podaní stratila iba dva fiftíny.

"Mirjana si zaslúži ovácie. V súkromnom živote si toho veľa vytrpela, počas kariéry ju sužovali mnohé zranenia. Je to krásny príbeh. Teší ma, že som zápas zvládla v dvoch setoch. Môj servis bol o niečo lepší ako v predchádzajúcich zápasoch, no stále je na čom pracovať. Teším sa na finále proti Venus, ktorá je pre mňa veľká inšpirácia. Zaslúži si uznanie za to, čo na Australian Open predvádza. Vzájomná bilancia hovorí v môj prospech, vediem na zápasy 15:11, no finále grandslamu je špecifické," povedala bývalá svetová jednotka.

Cítila sa ako v siedmom nebi

Venus Williamsová bude o singlový titul na niektorom z podujatí veľkej štvorky bojovať po takmer osemročnej prestávke. Vandewegheová bola aktívnejšia, doplatila však na nepremieňanie brejkbalov, keď z 12 možností využila iba jedinú. V dôležitých momentoch navyše spravila príliš veľa nevynútených chýb. Už účasť medi elitným kvartetom je však pre ňu životný úspech.

Venus Williamsová sa po postupe do finále cítila ako v siedmom nebi, "Som veľmi šťastná. CoCo hrala výborne, prakticky celý zápas som sa musela brániť. Nebol tam žiadny moment, počas ktorého by som mohla trochu ubrať plyn a zrelaxovať. Počula som, že som bola v  minulosti jej vzorom a inšpiráciou, čo človeka vždy poteší. V závere zápasu to bolo o pevných nervoch. Nevyužila som veľa mečbalov, no povedala som si, že už je najvyšší čas to ukončiť. Bolo by skvelé hrať v sobotňajšom finále proti Serene, ktorá predvádza neuveriteľný tenis. Je úžasné sledovať, ako triafa údery. Verím, že ak nastúpime proti sebe, bude to vynikajúci zápas," povedala Američanka v prvom interview priamo na kurte.

ženy - dvojhra - semifinále:
Serena Williamsová (2-USA) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chor.) 6:2, 6:1, Venus Williamsová (13-USA) - CoCo Vandewegheová (USA) 6:7 (3), 6:2, 6:3.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok