Liptovský Mikuláš na domácom ľade zdolal súpera z Martina

TA3 TASR
24.1.2017 20:35

Hokejisti domáceho MHK 32 Liptovský Mikuláš vyhrali v dohrávke 15. kola Tipsport Ligy nad MHC Martin 2:1 po predĺžení.

Cenné body

Cenná dohrávka pre oba tímy, ktoré potrebujú bodovať. Najmä domáci hokejisti, ktorí prehrali šesť zápasov v rade a pred stretnutím sa nachádzali už na deviatom mieste. Práve úvod patril domácim, ktorí súpera zatlačili do vlastného pásma počas početnej výhody, ale do vážnej šance sa nedostali.

Do dobrej šance sa dostal v 8. minúte Jakub Sukeľ, ktorý zakončil len tesne vedľa, po prihrávke od brata Matúša. V 16. minúte mál gól na hokejke Pokrivčák, ktorý sa ocitol po chybe osamotený pred brankárom, ale Durného neprekonal. Liptákom sa do konca prvej tretiny podarilo dostať do vedenia, keď J. Sukeľ prestreli spomedzi kruhov Dzubinu.

Úvod druhej tretiny bol opatrný z oboch strán, ale menšiu optickú prevahu mali hostia. V 25. minúte sa v gólovej šanci ocitol Rzavský, ale Durný potvrdil svoje kvality. Na opačnej strane to vyskúšal v 28. minúte po individuálnom prieniku Rudolf Huna, ale proti jeho strele bol martinský brankár.

O pár minút neskôr sa snažil spoza brány presadiť mladý Vybíral, ale ten ani na dvakrát neuspel. Po góle zaváňalo najmä zakončenie Števuliaka, ktorý si pred Dzubinom spravil priestor, ale skúseného martinského brankára neprekonal. V 36. minúte sa v trestnom strieľaní nepresadil Kriška, ktorý nemieril presne a puk poslal iba na zadný mantinel. Martinčanom sa vzápätí o necelé dve minúty podarilo vyrovnať, keď Pacalaj od modrej namieril presne.

Zápas rozhodol Huna

Prvá polovica tretej tretiny bola vyrovnaná a bez vážnejších šancí. V 48. minúte zakončil po prihrávke M. Sukeľa z prvej Kriška, ale Dzubinu neprekvapil. Liptáci pohrozili aj o dve minúty, keď Lištiak spoza kruhov minul len tesne ľavý horný roh martinskej brány. Tlak domácich v nasledujúcich sekundách pokračoval - najskôr v 54. minúte mal gól na hokejke Kriška, o pár sekúnd zlikvidoval Nádašdiho pokus Dzubina.

Po góle zaváňal aj pokus M. Sukeľa v 55. minúte, ale jeho zakončenie spomedzi kruhov reflexívne zastavil betónom Dzubina. V ďalšej obrovskej šanci sa vzápätí ocitol Cibák, ale jeho strelu príklepom vytlačil lapačkou martinský brankár. Liptáci hneď od začiatku predĺženia zatlačili súpera do vlastného pásma. Do náznaku šance sa dostal po pár sekundách M. Sukeľ, ale jeho pokus zablokovala obrana. O minútu neskôr rozhodol o výhre Ru. Huna, ktorý na dvakrát prekonal Dzubinu.

MHK 32 Liptovský Mikuláš - MHC Martin 2:1 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Góly: 20. Sukeľ (Stümpel, Kriška), 61. Ru. Huna (Nádašdi) – 37. Pacalaj (Galamboš). Rozhodovali: Kalina – Jobbágy, Korba, vylúčení: 4:9, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1150 divákov

Zostavy:
Liptovský Mikuláš: Durný – Burzala, Šiška, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Oravec, Makovský, Moravčík – Ru. Huna, Cibák, Vybíral – Kriška, M. Sukeľ, J. Sukeľ – Števuliak, Stümpel, Uhrík – Lištiak, Piatka, Laco
Martin: Dzubina – Pacalaj, Salija, Rusina, Brňák, König, Leško, Dvořák – Rzavský, Heizer, Koyš – Korostin, Galamboš, Varga – Pokrivčák, Dlouhy, Surovka – Markovič, Jurášek, Šalka

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok