Samsung prišiel na to, prečo mu vybuchovali prémiové telefóny

TA3 TASR
23.1.2017 09:36

Juhokórejská spoločnosť Samsung zverejnila výsledky vyšetrovania príčin vybuchovania smartfónov Galaxy Note 7.

Samsung prišiel na to, prečo mu vybuchovali prémiové telefóny
SITA/AP

Dizajn a batérie

Podľa vedenia firmy niekoľko mesiacov trvajúce vyšetrovanie ukázalo, že dôvodom aféry bol najskôr dizajn a neskôr chyby v procese výroby batérií.

Približne 700 inžinierov tri mesiace skúmalo okolo 200.000 smartfónov a zhruba 30.000 batérií s cieľom zistiť, čo je príčinou prehrievania a v niektorých prípadoch vybuchovania telefónov, od ktorých si firma pôvodne sľubovala potiahnutie predaja v kľúčovom predvianočnom období.

"Naše vyšetrovanie, ako aj vyšetrovanie troch nezávislých inštitúcií dospelo k záveru, že príčinou incidentov boli batérie," citovala juhokórejská agentúra Yonhap firmu Samsung.

Výrazný pokles ziskov

Najskôr išlo o veľkosť batérií a potom o nedostatok izolačného materiálu vo vnútri, čo viedlo k tomu, že sa v určitých miestach začali batérie prehrievať a v niektorých prípadoch došlo až k ich výbuchu.

Samsung začal Galaxy Note 7 predávať v polovici augusta minulého roka, v septembri ale firma začala zvolávať telefóny na výmenu a zároveň začala používať batérie od inej firmy.

Problém však pretrvával, keďže táto firma nepoužila správny výrobný postup. Samsung potom v októbri oznámil, že s výrobou Note 7 končí. Výsledkom bol výrazný pokles zisku spoločnosti za 3. kvartál a Samsung očakáva, že celá kauza sa odrazí aj na výsledkoch za celý rok 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok