V 3. etape Tour Down Under Saganovi ušlo víťazstvo, skončil druhý

TA3 SITA
19.1.2017 10:16

Peter Sagan v 3. etape pretekov Tour Down Under bojoval o víťazstvo, napokon skončil druhý. Líder tímu Bora-Hansgrohe Sagan v záverečnom finiši o viac než dĺžku bicykla podľahol Austrálčanovi Calebovi Ewanovi z tímu Orica-Scott.

Tretí skončil Talian Niccolo Bonifazio (Bahrain-Merida). Ewan ovládol už druhú etapu na tohtoročnom podujatí, predtým sa z víťazného špurtu tešil v 1. etape. Na čele pretekov zostal Austrálčan Richie Porte (BMC Racing) s náskokom 20 sekúnd pred Španielom Gorkom Izagirrem (Movistar).

Tretia etapa TDU z Glenelgu do Victor Harbor merala 144 km. Viedla zo severu na juh a na jej konci cyklisti absolvovali štyri okruhy v cieľovom meste. Sagan sa v poslednom kilometri neustále posúval dopredu a bolo zrejmé, že pôjde na etapový triumf. Po výjazde z poslednej zákruty do cieľovej rovinky už bol na konci prvej desiatky a neskôr sa šikovne prešmykol popri bariére, aby sa zapojil do boja o víťazstvo. Domáci rýchlik Ewan však mal lepšiu východiskovú pozíciu a pomerne jasne zvíťazil. V súboji o druhé miesto Sagan tesne zdolal Bonifazia.

Preteky Tour Down Under sú vstupným podujatím nového ročníka prestížnej série UCI WorldTour, v ktorej celkové prvenstvo obhajuje Peter Sagan. Dvojnásobný a úradujúci majster sveta sa na preteky v okolí Adelaide vrátil po siedmich rokoch, v sezóne 2010 si tam celkovým 29. miestom pootvoril dvere do veľkej cyklistiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok