Trump si chce vyberať novinárov, predpovedá enormný záujem o tlačovky

TA3 ČTK
19.1.2017 00:11

Niektorí americkí novinári zrejme nedostanú povolenie k účasti na tlačových konferenciách Donalda Trumpa v Bielom dome. Nastupujúci prezident to povedal televízii Fox News.

Trump si chce vyberať novinárov, predpovedá enormný záujem o tlačovky
SITA/AP

Trump má už od volebnej kampane nevyrovnané vzťahy s médiami, terčom jeho kritiky je napríklad televízny kanál CNN a NBC alebo The New York Times. "Príliš veľa novinárov sa chce dostať na tlačové konferencie, takže budeme musieť vyberať," povedal prezident. Dodal, že o jeho stretnutia s médiami bude taký záujem, že kapacita terajšej sály nebude stačiť. "Budeme čo najskôr hľadať nové miesto," predpovedal. Povolenia k účasti bude vydávať Trumpov štáb.

Súčasná sála v Bielom dome, ktorá slúži na tlačové konferencie má 49 miest. Pridelené miesta pre jednotlivé médiá má na starosti Združenie spravodajcov Bieleho domu a často sa dedí z generácie na generáciu. Predchádzajúci prezidenti nechceli do tohto procesu zasahovať, aby sa vyhli podozreniam z prieťahov. Až Trumpov štáb podľa agentúry Reuters zvažuje, že zasadací poriadok zmení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok