Ako z Jurského parku. Turistov na Floride šokoval gigantický plaz

TA3 ČTK
18.1.2017 10:39

Turistom v národnom parku v blízkosti Tampy na Floride skrížil cestu obrí aligátor. Zviera pripomínajúce pravekého jaštera meralo viac ako štyri metre a vážilo 360 kilogramov, informovali americké médiá. Živočícha kráčajúceho rozvážnym, no istým krokom pohotovo natočila jedna z návštevníčok.

Ako z Jurského parku. Turistov na Floride šokoval gigantický plaz
SITA/AP

Podľa stanice FOX 13 to bol zrejme aligátor známy vďaka svojim výčnelkom na chrbte pod prezývkou Humpback, teda hrbáč. Veľkosť zvieraťa viedla niektorých ľudí na sociálnych sieťach k dohadom, či nejde o podvrh, ďalší ho prirovnávali k dinosaurovi alebo ku zvieraťu ako z Jurského parku.

"Žiadny photoshop," uviedla na Facebooku autorka záznamu Kim Joinerová. Dodala, že to bol najväčší aligátor, akého kedy videla, a že pri natáčaní videa z takej blízkosti bola "trochu nervózna".

Podľa floridských ochrancov zvierat najväčšieho aligátora v tomto americkom štáte videli vo Washingtonovom jazere v okrese Brevard. Zviera meralo takmer 4,5 metra. Samice sú málokedy dlhšie ako tri metre, ale samce môžu narásť aj do väčších rozmerov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok