Bývalej miss hrozí oslepnutie. Expriateľ ju zrejme polial kyselinou

TA3 ČTK
13.1.2017 12:43

Talianski lekári sa pokúšajú zachrániť zrak víťazke regionálnej súťaže krásy Gessice Notarovej, ktorá sa tento týždeň stala obeťou útoku kyselinou. Dvadsaťosemročná žena, ktorej vážne hrozí oslepnutie najmenej na jedno oko, polícii povedala, že ju žieravinou polial jej bývalý priateľ.

Bývalej miss hrozí oslepnutie. Expriateľ ju zrejme polial kyselinou
facebook.com/gessica.notaro

Podozrivý má alibi

Notarová, ktorej vážne hrozí oslepnutie najmenej na jedno oko, polícii povedala, že ju žieravinou polial jej bývalý priateľ. Muž vinu podľa denníka La Stampa popiera.

Finalistka súťaže Miss Taliansko 2007 sa v Rimini na severnom pobreží krajiny vracala do svojho bytu, pred ktorým na ňu zaútočil muž, ktorý jej tvár polial tekutinou spôsobujúcou vážne poškodenie kože i telesných orgánov. "Edy na mňa čakal pred domom s fľašou v ruke," povedala misska v nemocnici novinárom.

 

Reč je o jej niekdajšom partnerovi Jorgom Edsonom Tavaresom, ktorý ju vraj vytrvalo prenasledoval od vlaňajšieho rozchodu, čo aj v auguste ohlásila polícii. Policajti Tavaresa po útoku zadržali. Muž ale pri výsluchu svoju vinu poprel a vyhlásil, že má alibi, ktoré potvrdí iná žena.

Prípad nie je ojedinelý

Útoky na ženy motivované túžbou po pomste kvôli rozchodu sú častejšie skôr v mimoeurópskych krajinách a vážnym problémom sú napríklad v Indii. Ani v Taliansku však nejde o ojedinelý prípad. Podľa agentúry ANSA sa terajší zločin veľmi podobá útoku na advokátku z neďalekého mesta Pesaro. Jej expriateľ, ktorý ju zohavil kyselinou, bol v roku 2013 odsúdený na 20 rokov väzenia. Čin, ktorý naplánoval, vtedy vykonali dvaja najatí páchatelia, ktorí dostali po 12 rokov väzenia.

Podľa lekárov Notarovej, ktorá pracuje ako cvičiteľka tuleňov, vážne hrozí strata zraku, pretože kyselina kriticky poškodila jedno z jej očí. "Nezaujíma ma, či zostanem zohavená. Chcem len, aby som neprišla o zrak. Keď budem vidieť na jedno oko, budem šťastná," povedala obeť útoku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok