Švédi suverénne zdolali výber Slovenska, tragický bol najmä záver

TA3 SITA
12.1.2017 19:19

Ligový výber slovenskej futbalovej reprezentácie prehral jednoznačne 0:6 s ligovým výberom Švédska vo štvrtkovom neoficiálnom medzištátnom prípravnom zápase v Spojených arabských emirátoch.

Skórovali Alexander Isak, David Moberg-Karlsson, Per Frick, Saman Ghoddos a dvakrát Sebastian Andersson, po polhodine hry za stavu 0:1 z pohľadu SR Filip Hlohovský nepremenil pokutový kop. Slováci ešte v 79. min prehrávali "iba" 0:3, no v závere trikrát inkasovali. Zverenci trénera Jána Kozáka podľahli v rámci pobytu v Abú Zabí aj Uganďanom (1:3).

Skóre duelu na štadióne Zayed Sports City otvoril v 19. min útočník AIK Štokholm Alexander Isak, ktorý využil dostatok času aj priestoru v šestnástke a prekonal Dúbravku strelou k bližšej ľavej žrdi. Slováci mali viac z hry, po polhodine však Hlohovský nepremenil pokutový kop, jeho pokus vytlačil gólman Linde.

Švédi zužitkovali aj svoju druhú príležitosť, krátko po zmene strán ich presným zásahom upokojil David Moberg-Karlsson, strelou z hranice pokutového územia obstrelil slovenského brankára. Po hodine stretnutia skóroval aj jeho klubový spoluhráč z IFK Norrköping Sebastian Andersson, ktorý sa vyhol ofsajdu a prestrelil Dúbravku.

Ján Kozák reagoval trojitým striedaním, na ihrisko poslal Gergela, Oršulu aj Maleca, ale Slováci po prestávke neboli takí nebezpeční ako v prvom polčase. V závere Švédsko udrelo ešte trikrát a rozobralo zdecimovaných Slovákov zásahmi Anderssona, Fricka a Ghoddosa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok