Kotlebovi chlapci podľa Žitňanskej nehliadkujú, len sa vozia

TA3 SITA
11.1.2017 14:16

Chlapci od Kotlebu hrajú mediálnu hru a tvária sa, že vo vlakoch hliadkujú. Treba ale povedať, že oni nehliadkujú, lebo nemôžu, len sa vozia vo vlakoch. Vyhlásila na adresu samozvaných vlakových hliadok prívržencov a členov Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

Kotlebovi chlapci podľa Žitňanskej nehliadkujú, len sa vozia
Youtube.com/ĽSNS

Dobre vedia, že nič nemôžu

Od januára je účinná novela zákona o dráhach, podľa ktorej „dohľad nad verejným poriadkom, ochranu základných práv a slobôd, ochranu života a zdravia cestujúcich prepravovaných vlakmi osobnej prepravy a na železničných staniciach a ich majetku vykonáva Policajný zbor SR alebo osoba určená prevádzkovateľom dráhy alebo dopravcom“.

Chlapci od Kotlebu veľmi dobre vedia, že nič nemôžu, dodala ministerka. Ak prekročia zákon, na ťahu je polícia. My sme vytvorili právny priestor a uplatňovať ho musia tí, ktorí sú za to zodpovední, vyhlásila Žitňanská.

Muži v zelených tričkách Kotlebovej ĽS Naše Slovensko vystupujú ako hliadky od apríla minulého roka. S týmto nápadom prišli Kotlebovci po útoku 16-ročného Šimona na 21-ročnú Viktóriu začiatkom apríla. Páchateľ na dievča zaútočil a ukradol mu peňaženku. Polícia ho chytila. Predseda strany Marian Kotleba páchateľa označil za „cigánskeho extrémistu“.

Železnice sprísnili pravidlá

Železnice pre túto aktivitu už zmenili prepravný poriadok Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. Po novom je bez predchádzajúceho písomného povolenia ZSSK vo vlakoch zakázané vykonávať činnosti, ktoré nesúvisia s hromadnou osobnou dopravou a poskytovaním služieb spojených s prepravou verejnosti, a to ani s platným cestovným dokladom.

Bez písomného súhlasu ZSSK je zakázané podnikať alebo vstupovať do vlakov ZSSK za týmto účelom, vykonávať predaj, propagáciu alebo uskutočňovať politickú agitáciu, podporu alebo popularizáciu názvu, značky, programu alebo hesiel politickej strany, politického hnutia alebo kandidáta, umiestňovať alebo rozdávať letáky, respektíve realizovať na tento účel alebo v súvislosti s tým akékoľvek úkony.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok