Štrajk londýnskeho metra spôsobil meškania, situácia sa má zhoršiť

TA3 TASR
9.1.2017 13:28

Britská metropola je mestom zamračených ľudí. Štrajk londýnskeho metra zapríčinil výrazné meškania, čo milióny ľudí, ktorí dochádzajú do práce, značne rozladilo.

Preplnené autobusy

Štrajk zamestnancov londýnskeho metra skomplikoval život miliónom Britov, ktorí cestujú do práce podzemnou dráhou. V dôsledku 24-hodinového štrajku bolo v čase raňajšej dopravnej špičky mimo prevádzky viacero liniek metra prechádzajúcich centrom Londýna.

Na ďalších linkách vlaky premávali len sporadicky. Mnoho ľudí tak muselo ísť do práce peši alebo cestovať v preplnených autobusoch, iní sa radšej rozhodli pracovať z domu.

Ochromené linky

Mestský dopravný podnik Transport for London spresnil, že prevádzka metra bude výrazne obmedzená až do večera. Štrajk zamestnancov metra ochromil aj linky metra premávajúce z terminálov na londýnskom letisku Heathrow a z hlavných londýnskych železničných staníc.

Odborári protestujú proti znižovaniu počtu pracovných miest a tiež proti zatváraniu viacerých predajní cestovných lístkov, čo podľa nich môže viesť k ohrozeniu bezpečnosti cestujúcich. Londýnske metro využívajú v bežný pracovný deň milióny cestujúcich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok