Dominika Cibulková podľahla v Pekingu Talianke Pennetovej

TA3, TASR
6.10.2011 22:38

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v osemfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Pekingu (dotácia 4,5 milióna dolárov).

Dominika Cibulková podľahla v Pekingu Talianke Pennetovej

Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana prehrala s Taliankou Flaviou Pennettovou za 1:55 h v troch setoch 1:6, 6:4 a 4:6. Rodáčka z Brindisi sa stala v Pekingu "katom" Sloveniek, v 2. kole dovolila uhrať Daniele Hantuchovej iba tri gemy. Cibulková si z čínskej metropoly odnáša prémiu 37.225 dolárov a 140 bodov do svetového rebríčka WTA. Jej maximom na turnaji China Open zostáva štvrťfinále z roku 2008.
Cibulkovej vôbec nevyšiel úvod zápasu s Pennettovou, keď aj vinou štyroch dvojchýb dvakrát stratila vlastné podania a prehrávala 0:4. Pennettová získala prvý set za 23 minút jasne vo svoj prospech, zakončila ho víťazným bekhendovým returnom. Talianka bola istejšia pri dlhých výmenách a robila oveľa menej nevynútených chýb ako slovenská jednotka. Hneď na začiatku druhého dejstva  Cibulková prelomila súperkino podanie a v ďalšom geme viedla 40:0, no neudržala si servis a bolo 1:1. Záver setu však patril slovenskej reprezentatne, ktorá za stavu 4:4 po úspešnom forhendovom returne Pennettovú brejka a následne pri svojom podaní stratila iba jeden fiftín.


Cibulková v porovnaní s prvým setom zlepšila pohyb po dvorci a zrýchlila hru. Pennettova sa v týchto fázach zápasu naopak trápila na podaní a priveľa kazila. V rozhodujúcom dejstve sa však Talianka zmobilizovala a po brejku vo štvrtom geme si vybudovala náskok 4:1 Cibulková si vzápätí nechala zavolať svojho kouča Krajana, ktorý ju nabádal k odvážnejšej hre a väčšej agresivite. Jeho slová padli na úrodnú pôdu a Cibulkovej sa podarilo vyrovnať na 4:4. Koncovku však lepšie zvládla Pennettová, ktorá v desiatom geme premenila pri podaní Cibulkovej hneď prvý mečbal. Pennettová upravila vzájomnú bilanciu na 4:1, vo štvrťfinále nastúpi v piatok proti najvyššie nasadenej svetovej jednotke Dánke Caroline Wozniackej.


Cibulková po prehre s Pennettovou netajila sklamanie. "Škoda záveru tretieho setu, keď som za stavu 4:4 viedla pri súperkinom podaní 30:0, no Flavia potom získala štyri fiftíny za sebou. Za stavu 30:30 mi praskol výplet, čo ma tiež trochu rozhodilo. Dnes to bolo o pár loptičkách, taký je tenis. Veľmi ma štve zbabraný prvý set, v ktorom som akoby ani neexistovala na kurte. Keby som hrala od úvodných minút tak, ako od začiatku druhého setu, výsledok mohol byť úplne iný. Na začiatku tretie setu som nevyužila brejkbal, keď som vysokú loptu zahrala do siete, čo bol tiež veľmi dôležitý moment," povedala pre TASR Cibulková, pre ktorú bol turnaj v Pekingu najúspešnejším z ázijskej šnúry. "Soul by som radšej ani nechcela hodnotiť. V Tokiu to bolo už lepšie a najlepší tenis som hrala v prvých dvoch kolách v Pekingu. Cením si najmä triumf nad Francescou Schiavoneoovou. Ešte raz škoda tesnej prehry s Pennettovou. Teraz ma čakajú ešte dva turnaje v Európe. Budúci týždeň sa predstavím v Linzi a sezónu zakončím na turnaji o Kremeľský pohár v Moskve," dodala Cibulková.    

dvojhra - osemfinále:
Flavia Pennettová (Tal.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:1, 4:6, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok