Zvolenčania si zaistili plný bodový zisk, porazili Nové Zámky

TA3 TASR
8.1.2017 20:47

Najtesnejším rozdielom sa skončil zápas najvyššej hokejovej ligy medzi domácim Zvolenom a Novými Zámkami. Zápasu síce chýbala atmosféra s väčším počtom divákov, možno aj kvalita, no o dramatickosť nebola núdza.

Vo vlažnejšej prvej tretine vládli na ľade domáci, najskôr sa zastreľovali L. Novák i Majdan, až potom v 14. min po učebnicovom prečíslení a spolupráci s Juríkom otvoril skóre strelou pod žŕdku voľný Šišovský. V 16. min trochu tiesnený Zuzin v nájazde stroskotal na brankárovi J. Chovanovi a odvtedy dianie na ľade už viac žičilo hosťom.

Do prestávky mohol vyrovnať Cardwell, po nej šancí pribudlo, hostia poriadne zatlačili, no gól nestrelili, či už Čaládi v 27. min, alebo Sandgren a Paulovič o dve minúty neskôr. V 39. min spálil vari najväčšiu šancu Hudec, pri ktorej sa vyznamenal pohotovým zákrokom Baroš. Popri útočnej eufórii hostia občas zabudli na defenzívu a vytrestať ich za to mohli Mráz, Jurík i Šišovský a v 40. min v oslabení aj Zuzin.

Na ľade občas vzplanuli vášne, na ľade sa dosť iskrilo, s úsilím hostí konečne pretrhnúť sériu prehier v tejto sezóne vo vzájomných zápasoch. V 42. Hudec pohotovo vyskúšal pozornosť Baroša v bránke, 45. min Rehák zlyhal v ďalšej obrovskej šanci a neschopnosť hostí streliť čo len jeden gól bola povážlivá. Na druhej strane L. Novák nepremenil v 46. min samostatný nájazd, ktorým by asi hosťom už vyrazil dych, blízko ku gólu mal po teči v 51. min aj Mráz. Rozchytaný Baroš bol pre hostí najväčšou prekážkou a k čistému kontu mu dopomohli aj hostia, ktorí sa v 54. min oslabili o dvoch hráčov. V 96-sekundovej presilovke piatich na troch nastrelil Krejčí žŕdku a v samom závere si už chudobné víťazstvo 'rytieri' ubránili.

HKM Zvolen - HC Nové Zámky 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 14. Šišovský (Jurík, Plechanov). Rozhodcovia Majling - Kollár, Rojík, vylúčení 6:6, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1018 divákov.

zostavy:
HKM Zvolen: Baroš - M. Novák, Krejčí, Hraško, Valenta, Plechanov, Ivan, Dubeň, Habšuda - L. Novák, Puliš, Zuzin - Petráš, Mráz, Klhůfek - Majdan, Jurík, Šišovský - Síkela, Jakubík, Žilka
HC Nové Zámky: J. Chovan - Čížek, Sandgren, Cardwell, Drtina, M. Chovan, Mäkinen, Maier, Sucharda - Paulovič, Brabenec, Čaládi - Tibenský, Hudec, Saarinen - Lelkéš, Kytnár, Fábry - Lavrovs, Rehák, Tábi

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok