Počasie si vypýtalo svoju daň. V Taliansku zamrzlo niekoľko bezdomovcov

TA3 ČTK TASR
7.1.2017 17:54

Mrazivé počasie naďalej sužuje Európu. Nízke teploty, ktoré na mnohých miestach klesli pod mínus dvadsať stupňov Celsia, si vyžiadali aj viacero obetí na životoch. V Taliansku zahynulo v dôsledku nízkych teplôt, ktoré krajinu sužujú, už sedem osôb. Medzi obeťami, z ktorých je päť bezdomovcov, figurujú aj dvaja Poliaci, píše agentúra AFP.

Zrušili futbalový zápas

V krajine sa teplomery miestami prepadli až na mínus desať stupňov Celzia, sneh hojne padal v strednom Taliansku. Uzavreté muselo byť letisko v mestách Bari a Brindisi a dokonca na Sicílii. Prerušené sú aj početné železničné spoje.

V nedeľu by mal podľa meteorológov napadnúť ďalší sneh. Práve pre sneh bol zrušený aj nedeľný zápas talianskej futbalovej ligy medzi Pescarou a Fiorentinou.

Grécko pokryla snehová pokrývka

V druhom najväčšom meste Grécka, Solúne, klesli teploty na mínus sedem stupňov Celzia a v nedeľu majú podľa predpovedí očakávať až mínus 10 stupňov Celzia.

Niekoľko gréckych ostrovov, známych svojím slnečným a teplým počasím, pokryl sneh a mrzne tam.
Británii sa arktický vzduch a sneh vyhli, teploty sa tam pohybovali okolo 10 stupňov nad nulou.

Problémy hlási aj Turecko

Lodnú dopravu cez Bosporskú úžinu zastavila snehová búrka, ktorá prekvapila obyvateľov Istanbulu nádielkou až 40 centimetrov snehu, oznámila tlačová agentúra Anadolu. Turecké úrady uviedli, že museli zastaviť lodnú premávku, pretože viditeľnosť v Bospore, ktorý spája Čierne a Stredozemné more, klesla na menej ako 100 metrov.

Zastavenie lodnej dopravy znamená, že prestali premávať aj trajekty spájajúce európsku a ázijskú časť obchodnej metropoly Turecka. Navyše boli zrušené aj stovky letov. Istanbul nie je zvyknutý na také množstvo snehu, v dôsledku čoho vypukol v mestskej doprave chaos. Miestny guvernér zriadil krízové centrum na jeho riešenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok