Šatana slávnostne uviedli do Siene slávy Slovana

TA3 TASR
5.1.2017 22:02

Významnej pocty sa dostalo jednému z velikánov slovenského hokeja Miroslavovi Šatanovi. Vedenie Slovana Bratislava ho pred domácim zápasom KHL s Červenou hviezdou Kchun-lun slávnostne uviedlo do klubovej Siene slávy a pred úvodným vhadzovaním vyvesilo pod strop haly na jeho počesť pamätnú zástavu.

Šatana slávnostne uviedli do Siene slávy Slovana
SITA/Marko Erd

Šatana počas slávnostného ceremoniálu vytlieskala celá hala a fanúšikovia mu pripravili ovácie postojačky. Na svetelnej kocke premietli za tónov hitu "The show must go on" od Queen najkrajšie góly a najpamätnejšie momenty z kariéry dlhoročného kapitána slovenskej reprezentácie a bývalej opory Slovana.

"Asi ste si už nemysleli, že ma tu niekedy uvidíte na ľade, nemyslel som si to ani ja. Som poctený a zároveň prekvapený, že sa Slovan rozhodol zaradiť ma medzi svoje legendy a vyvesiť moju zástavu hore pod strechu štadióna," vyznal sa Šatan.

Počas ďakovnej reči sa mu tisli slzy do očí. "Chcem sa poďakovať ľuďom, ktorí mi pomohli k tomu, že tu môžem dnes stáť. Prvé ďakujem patrí rodičom, ktorí ma podporovali od mojich šiestich rokov, keď som začal chodiť na štadión. Nikdy mi nestáli v ceste a mohol som tak kráčať za svojím snom. Druhé ďakujem patrí mojim trénerom, ktorí k vášni a talentu pridali svoj čas, vedomosti a potrebnú pomoc. Spomeniem najmä pánov Nemca, Uličného a Šuplera, ktorý mi dal prvú šancu v reprezentácii. Ďalšie ďakujem patrí mojim spoluhráčom a kamarátom. Hokej mi dal veľa, bez neho si svoj život neviem predstaviť. Ďalej sa chcem poďakovať mojej manželke Ingrid, ktorá pri mne vždy stála a musela sa deliť o svoj čas. Posledné ďakujem venujem fanúšikom, pretože pre nich sa hokej hrá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok