V Záhrebe nečakane triumfoval Moelgg, Žampa bodoval

TA3 SITA
5.1.2017 21:03

Víťazom štvrtého slalomu mužov v rámci Svetového pohára 2016/2017 v alpských lyžiarskych disciplínach v chorvátskom Záhrebe sa značne prekvapujúco stal Talian Manfred Moelgg.

Náročné podmienky

Už 34-ročný skúsený reprezentant v náročných podmienkach v silnom vetre na vrchu Sljeme dosiahol tretie víťazstvo v pretekoch SP v kariére, ale prvé od roku 2009, keď triumfoval v nemeckom Garmisch-Partenkirchene. Moelgg zdolal v súčte oboch kôl o 72 stotín sekundy Nemca Felixa Neureuthera. Stupne víťazov doplnil s odstupom 77 stotín sekundy Nór Henrik Kristoffersen.

"Veľa som trénoval, aby som sa v slalome dostal na svoju niekdajšiu úroveň. Nie je jednoduché držať krok s mladými pretekármi. S tímom sme popracovali aj na materiáli a výsledok sa dostavil. Zvíťaziť v Záhrebe je niečo výnimočné," cituje víťazného Manfreda Moelgga portál ORF.

Pokles pre Žampu

Slovenský reprezentant Adam Žampa po nádejne rozbehnutom prvom kole napokon klesol zo 17. na 22. miesto, keď za víťazom zaostal o 3,41 s. Dvadsaťšesťročnému Tatrancovi nevyšla druhá jazda, v ktorej dosiahol najslabší čas spomedzi aktérov 2. kola, ktorí prišli do cieľa.

"Som spokoný s prvým kolom, kde som dosiahol sedemnásty čas a dostal od najlepšieho len sekundu. Ukázal som, že patrím do tridsiatky. Na začiatku druhého kola som urobil chybu, ktorá ma rozhodila z tempa. Potom som to chcel až veľmi rovnať, hnal som to a nebolo to až také rýchle. Napokon 22. miesto znamená ďalšie body a ako vravím, stále si vážim každý bod. Som v cieli na bodoch a dokázal som sám sebe, že na to mám. Je to dobrý vstup do nového roka a už sa sústredím na najbližšie preteky v Adelbodene," uviedol Adam Žampa v nahrávke, ktorú sprostredkoval jeho manažér Ľuboš Schwarzbacher.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok