Predĺžený víkend bude arktický, mráz znepríjemní silný vietor

TA3 TASR
5.1.2017 12:38

Tešili ste sa počas predĺženého víkendu na prechádzku v prírode? Radšej na ňu zabudnite, alebo sa poriadne teplo oblečte. Od piatka do nedele nás totiž čakajú prvé arktické dni tejto zimy. Pocit chladu znásobí silný vietor.

Predĺžený víkend bude arktický, mráz znepríjemní silný vietor
TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav upozorňuje, že od piatka do nedele bude na Slovensku extrémne chladno. V piatok dosiahne najvyššia denná teplota vzduchu len mínus 16 až mínus desať stupňov Celzia, na juhu miestami okolo mínus osem stupňov Celzia.

“Pri veľmi silnom vetre bude mimoriadne nepríjemne, a to najmä na východe, kde očakávame pocitovú teplotu aj v nížinách na úrovni okolo mínus 24 stupňov Celzia," uviedol meteorológ Pavol Beránek.

Podľa jeho slov, cez víkend klesne teplota vzduchu v dolinách a kotlinách v noci ojedinele až na mínus 29 stupňov Celzia. "Miestami bude ešte veterne a pocitová teplota bude naďalej veľmi nízka. Denná teplota na severe a východe bude stále nižšia ako mínus desať stupňov Celzia. Navyše aj v piatok, a tiež v sobotu sa budú tvoriť snehové jazyky a záveje," dodal Beránek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok