Úspešní viacbojárski manželia Eatonovci ukončili kariéru

TA3 SITA
4.1.2017 23:03

Dvojnásobný olympijský šampión v desaťboji Ashton Eaton oznámil koniec profesionálnej kariéry. Spolu s americkým atlétom sa s aktívnym športom rozlúčila aj jeho manželka. Sedembojárka Brianne Theisnová-Eatonová vybojovala pre Kanadu na olympiáde v Riu bronz. Pár zverejnil svoje rozhodnutie na spoločnom webe.

Dvadsaťosemročný Američan Eaton, ktorý je vo svojom odvetví držiteľom svetového rekordu, naznačil možný koniec kariéry po tom, ako v auguste v Riu de Janeiro obhájil zlatú medailu. "Úprimne, v športe už nemám nič ďalšie, čo by som mohol dosiahnuť," napísal vo svojom blogu.

Brianne Theisenová-Eatonová reprezentovala Kanadu, na brazílskych OH si vybojovala v sedemboji bronz. "Počas uplynulých štyroch rokov som dala športu všetko. Svoj život som odložila na neskôr. Atletika bola prioritou pred mojou rodinou, priateľmi, manželstvom, budúcnosťou. Sama som sa tak rozhodla a vôbec to neľutujem. Som šťastná, že som mohla niečo robiť s takou obrovskou vášňou," uviedla dvadsaťosemročná atlétka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok