Vďaka nehode našli lekári v pacientovi predmet, ktorý tam pred rokmi zabudli

TA3 ČTK
3.1.2017 07:42

Osemnásť rokov s nožnicami v tele. To je neuveriteľný príbeh jedného vietnamského muža, ktorému počas operácie po autonehode v roku 1998 zabudli v tele tento chirurgický nástroj. Lekári na to prišli až minulý mesiac.

V decembri zažil muž nehodu, po ktorej v jeho útrobách ultrazvuková kontrola objavila ostrý predmet, ktorý lekári identifikovali ako pätnásťcentimetrové nožnice.

Pacient dospel k záveru, že mu ich v bruchu nechali lekári pri operácii po predchádzajúcej nehode v roku 1998. Päťdesiatštyriročný Ma Van Nhat si vraj po operácii po prvej autonehode nič zvláštne nevšimol a zažívanie mu fungovalo dobre. Len nedávno ho začali trápiť bolesti brucha, ktoré nezmiernili bežné lieky. Nebyť toho, že došlo k ďalšej havárii, možno by na záhadnú príčinu bolesti neprišiel.

Do prípadu sa vložilo aj ministerstvo zdravotníctva, ktoré nariadilo vyšetriť, kto z chirurgov v prvej nemocnici si nožnice do pacienta "odložil". Riaditeľka ústavu prisľúbila, že sa vinníka nájsť pokúsi, avšak úspech nezaručila, pretože nemocnice majú povinnosť archivovať záznamy o pacientoch len 15 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok