Prokuratúra si posvietila na Bašternáka. Zaujíma ju, ako prišiel k peniazom

TA3 TASR
31.12.2016 17:05

Podnikateľa Ladislava Bašternáka spájaného s podozreniami z daňových podvodov začala prešetrovať bratislavská okresná prokuratúra. Informuje o tom Nový Čas na svojom webe.

Podľa denníka žiada prokuratúra od biznismena dokumenty, akým spôsobom prišiel k peniazom, ktorými mal zaplatiť 12 miliónov eur za sedem bytov v Bratislave.

Web pripomína, že Finančná správa už v roku 2013 nadobudla podozrenie, že sumu mohol podnikateľ zaplatiť len naoko, aby získal späť daňovú vratku dva milióny eur. Vo veci aj naďalej prebieha vyšetrovanie hlavne jeho bývalej firmy.

V súčasnosti však polícia a prokuratúra podľa denníka prešetruje i to, ako a či vôbec mohol podnikateľ sumu 12 miliónov zarobiť a či nie je jeho majetok nelegálny.

"Dňa 9.12.2016 bola Okresnou prokuratúrou Bratislava I zaslaná Ladislavovi B. žiadosť, aby v lehote do 30 dní odo dňa jej doručenia predložil doklady o tom, akým spôsobom nadobudol špecifikovaný majetok a rovnako uviedol aj hodnotu tohto majetku. Žiadosť si menovaný prevzal 21.12.2016," uviedol pre denník hovorca prokuratúry Michal Šúrek. Bašternák sa k uvedeným informáciám nevyjadril.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok