Fínski juniori opäť nebodovali, hráči Kanady rozdrvili Lotyšov

TA3 TASR
30.12.2016 07:41

Trápenie fínskych hokejistov na juniorských MS pokračuje, pripísali si už tretiu prehru. Obhajcovia titulu podľahli v severskom derby Švédom 1:3 a bez bodu tak figurujú na samom dne tabuľky A-skupiny.

Ich postup do štvrťfinále je ohrozený, vedie už len cez víťazstvo v riadnom hracom čase nad Švajčiarmi, ktorí majú na konte dva body, no odohrajú ešte dva zápasy. "Tri korunky" potiahol v Montreale k tretiemu víťazstvu útočník Alexander Nylander, ktorý strelil dva góly a pri ďalšom asistoval.

V torontskej B-skupine kráčajú bez straty "kvetinky" naďalej tímy domácej Kanady a USA. Američania zdolali v pútavom súboji Rusko 3:2, čím odsúdili zbornú už len do boja o tretie miesto. O prvé dvojciferné víťazstvo sa postarali Kanaďania, ktorí deklasovali Lotyšsko 10:2.

Najvýraznejší podiel na vysokom triumfe mal Taylor Raddysh, ktorý až štyrikrát rozvlnil súperovu sieť. Vyrovnal tak národný rekord, štyri góly v jednom zápase na juniorských MS pred ním strelili v kanadskom drese aj Brayden Schenn, Mario Lemieux a Simon Gagne. Hráči z "kolísky hokeja" sa tak v priamom dueli pobijú s Američanmi o prvé miesto v skupine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok