Anži Machačkala zmenil majiteľa, tréner Vrba končí

TA3 SITA
29.12.2016 14:25

Ruský futbalový klub Anži Machačkala má nového vlastníka. Stal sa ním bohatý biznismen Osman Kadijev, ktorý ho kúpil od Sulejmana Kerimova.

Anži Machačkala zmenil majiteľa, tréner Vrba končí
SITA/AP

Dlhy po starom vedení

Dagestanský účastník najvyššej ruskej súťaže oznámil túto správu prostredníctvom svojej oficiálnej stránky iba niekoľko hodín po tom, ako klub zverejnil informáciu, podľa ktorej z dôvodu finančných problémov pristúpi k predaju najlepších hráčov do iných klubov. Kadijev bol v minulosti majiteľom konkurenčného Dinama Machačkala. V Anži sa zaviazal vyrovnať všetky dlhy po predošlom vedení, plánuje rozvinúť potenciál klubu a futbalistov pochádzajúcich z Dagestanu.

V Machačkale pôsobí od leta aj niekdajší tréner českej reprezentácie či slovenských klubov MŠK Žilina a Matador Púchov Pavel Vrba. Niektoré ruské médiá priniesli v minulých dňoch správy o tom, že úsporné opatrenia by sa mohli dotknúť aj 53-ročného rodáka z Přerova, podľa webu iDnes.cz je Vrbov odchod z klubu už hotovou vecou a čaká sa len na oficiálne potvrdenie tohto kroku.

Najväčšie hviezdy už odišli

Miliardár Sulejman Kerimov kúpil Anži Machačkala v roku 2011, nalial doň množstvo prostriedkov, priviedol do mužstva viacero hviezd a klub sa rýchlo zaradil k ruskej špičke. Už pred tromi rokmi sa však dostal do nelichotivej finančnej situácie.

Vtedy z mužstva odišli viaceré zvučné mená - Samuel Eto´o, Willian, Igor Denisov, Jurij Žirkov či Lassana Diarra. Oklieštené mužstvo Anži následne v sezóne 2013/2014 zostúpilo o poschodie nižšie. Po roku si opäť vybojovalo miestenku medzi ruskou elitou. V tejto sezóne figuruje po jesennej časti na 11. mieste tabuľky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok