Bayern deklasoval Bazilej, do štvrťfinále aj Marseille

SITA, TA3
13.3.2012 23:51

Bayern Mníchov (Nem.) - FC Bazilej (Švaj.) 7:0 (3:0) - prvý zápas 0:1, do štvrťfinále postúpil Bayern, Inter Miláno (Tal.) - Olympique Marseille (Fr.) 2:1 (0:0) - prvý zápas 0:1, do štvrťfinále postúpilo Marseille.

Ďalšími štvrťfinalistami tohtosezónnej edície futbalovej Ligy majstrov (LM) sa stali Bayern Mníchov a Olympique Marseille. Rozhodli o tom utorkové odvetné osemfinálové duely. Spomenutý nemecký a francúzsky klub doplnili kvarteto Benfica Lisabon (Portug.), AC Miláno (Tal.), APOEL Nikózia (Cyp.) a FC Barcelona (Šp., obhajca prvenstva), ktoré si vybojovalo účasť v osmičke najlepších už minulý týždeň. Bayern Mníchov deklasoval FC Bazilej 7:0 a po tesnej prehre 0:1 vo Švajčiarsku v prvom meraní síl poľahky postúpil medzi elitné okteto. V drese mníchovského giganta exceloval útočník Mario Gómez, autor štyroch gólov. Futbalisti Marseille síce prehrali v Miláne s domácim Interom 1:2, po domácom víťazstve 1:0 však napokon vďaka vyššiemu počtu strelených gólov tiež nebudú chýbať pri piatkovom žrebe záverečnej fázy LM.

Diváci vo vypredanej Allianz Arene videli absolútnu demontáž švajčiarskeho Bazileja. Domáci Bayern neponechal nič na náhodu a nadviazal na víkendové ligové víťazstvo nad Hoffenheimom (7:1). "Rot-Blau" napriek jednogólovému náskoku z prvého duelu nemali v odvete nárok na úspech. Už v 11. min zmazal manko holandský krídelník Robben a tesne pred polčasovou prestávkou sa presadili aj Müller a Mario Gómez. Po zmene strán dal o sebe vedieť najmä posledne menovaný. Dvadsaťšesťročný rodák z Riedlingenu potvrdil výbornú streleckú formu (proti Hoffenheimu zaznamenal hetrik) a 14-násobnému švajčiarskemu šampiónovi napokon nastrieľal štyri góly. Gómez sa tak stal ôsmym hráčom v histórii, ktorý dosiahol štyri presné zásahy v jednom dueli tejto najprestížnejšej európskej pohárovej klubovej súťaže. Vysoký útočník má v súčasnosti na konte už 9 gólov v LM 2011/2012. Výsledok 7:0 je rekordný v tomto ročníku Ligy majstrov a pre samotný Bayern je to dosiaľ najvyššie víťazstvo na tomto fóre. Zverenci trénera Juppa Heynckesa tak stále "živia" šancu postúpiť do finále, ktoré sa uskutoční 19. mája práve v ich "domovskom" stánku v Mníchove.

Na San Sire svietil dlho na ukazovateli skóre bezgólový stav, čo vyhovovalo francúzskemu tímu. Domáci hráči Interu však štvrťhodinu pred koncom zásluhou argentínskeho útočníka Diega Milita predsa len skórovali. Keď sa zdalo, že vzhľadom na výsledok prvého stretnutia v Marseille už bude nasledovať predĺženie, prišlo k nečakaným udalostiam. V dramatickom a nervy drásajúcom závere padli ešte dva góly. Najskôr striedajúci Brandao vyrovnal, čo znamenalo, že milánsky tím musel na "štvrťfinále" dva razy skórovať. Domáci tím stihol už iba jeden presný zásah, o ktorý sa postaral ďalší striedajúci hráč Pazzini. Portugalský arbiter Proenca vylúčil aj brankára Olympique Mandandu, ale "nerazzurri" už nezostal čas na "postupový" tretí gól. Víťaz Ligy majstrov z roku 2010 Inter Miláno sa tak lúči s týmto ročníkom a napriek jubilejnému 50. víťazstvu v tejto súťaži zostala možná štvrtá účasť vo štvrťfinále LM za sebou pre tento taliansky klub iba snom. Naopak, radosť mohol mať tréner Marseille Didier Deschamps, ktorý po stretnutí poznamenal: "V tomto odvetnom zápase sme prežívali ťažké chvíle. Keď som posielal na trávnik Brandaa, povedal mi, že skóruje. Je to neuveriteľné, ale vyšlo to."


Súhrn výsledkov utorkových odvetných stretnutí osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2011/2012:

Bayern Mníchov (Nem.) - FC Bazilej (Švaj.) 7:0 (3:0) - prvý zápas 0:1, do štvrťfinále postúpil Bayern
Góly: 44., 50., 61. a 67. M. Gómez, 11. a 81. Robben, 42. T. Müller, rozhodoval: Clattenburg (Angl.)
Zostavy:
Bayern Mníchov: Neuer - Lahm, J. Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kroos - Robben (82. Tymoščuk), T. Müller (70. Schweinsteiger), Ribéry (79. Pranjič) - M. Gómez
FC Bazilej: Sommer - Steinhöfer (70. Degen), Abraham, Dragovic, Park Joo-ho - Cabral, G. Xhaka - Shaqiri (80. Zoua), F. Frei (61. Stocker) - A. Frei, Streller

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xpfi16"></iframe>

Inter Miláno (Tal.) - Olympique Marseille (Fr.) 2:1 (0:0) - prvý zápas 0:1, do štvrťfinále postúpilo Marseille
Góly: 75. D. Milito, 90.+ Pazzini (z pok. kopu) - 90.+ Brandao, ČK: 90.+ Mandanda (Marseille), rozhodoval: Proenca (Portug.)
Zostavy:
Inter Miláno: Júlio César - Maicon, Lúcio, Walter Samuel, Nagatomo - Poli (74. Cambiasso), D. Stankovič, J. Zanetti - Sneijder (58. Joel Obi) - D. Milito, D. Forlán (58. Pazzini)
Olympique Marseille: Mandanda - Azpilicueta, Diawara, N´Koulou, Morel - A. Diarra, M´Bia - Amalfitano, Valbuena (76. B. Cheyrou), A. Ayew (90.+ Bracigliano) - Rémy (88. Brandao)

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xpfi9y"></iframe>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok