NBA: Westbrook s ďalším triple-double, texaské derby pre Houston

TA3 TASR
28.12.2016 15:44

Basketbalisti Oklahomy City zvíťazili v noci na stredu v zámorskej NBA na palubovke Miami 106:94. Lídrom Thunder bol opäť Russell Westbrook, ktorý za 29 bodov, 17 doskokov a 11 asistencií zaznamenal už 15. triple-double v sezóne.

Hostia využili fakt, že domácim chýbal ich prvý rozohrávač Goran Dragič. Slovinského tvorcu hry vyradili z hry bolesti chrbta. Tradične dominantného Westbrooka podporili pod košom pivoti - Turek Enes Kanter nastrieľal 19, Novozélanďan Steven Adams pridal 15 bodov. "Obaja chalani hrali veľmi dobre, ale to platí o celom tíme. Súpera sme zdolali ich vlastnými zbraňami," pochvaľoval si po zápase Westbrook. Thunder najmä jeho zásluhou vyhrali štvrtý duel za sebou a poistili si piate miesto v Západnej konferencii.

Texaské derby Dallas - Houston ovládli hostia, ktorí triumfovali 123:107. Rockets v útoku potiahol James Harden, autor 34 bodov a 11 asistencií. Duel sa hral tradične v emóciami nabitej atmosfére, nechýbali tvrdé fauly i osobné konflikty. Rozhodcovia napokon udelili až osem technických chýb, dva nešportové fauly a hosťujúceho Trevora Arizu poslali predčasne pod sprchy už v prvom polčase. "To, čo dnes predviedol súper, nemá s basketbalom nič spoločné. Od začiatku nás provokovali, verbálne i zákernými faulami. Liga by mala s podobnými praktikami niečo urobiť," hneval sa po zápase Harden, ktorý sa dostal do ostrej slovnej výmeny názorov s domácim centrom Andrewom Bogutom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok