Jansrud vyhral aj tretí super-G, Andreas Žampa nedokončil

TA3 TASR
27.12.2016 21:57

Nórsky lyžiar Kjetil Jansrud vyhral utorňajší super-G Svetového pohára v talianskom Santa Caterina. Kopec v náhradnom dejisku za zrušené podujatie v Lake Louise zišiel za 1:30,88 min., druhý skončil s mankom šiestich desatín rakúsky veterán Hannes Reichelt. Tretiu priečku obsadil Talian Dominik Paris.

Na trať sa s vysokým štartovým číslom 69 vydal aj slovenský reprezentant Andreas Žampa, no preteky nedokončil. Na treťom medzičase stratil na Jansruda 2,42 s. a patrila mu priebežná 50. priečka, cieľovú čiaru však nepreťal.

Na úvod štartového poradia predviedol vynikajúcu jazdu Paris a do cieľa prišiel s vyše sekundovým náskokom pred Nemcom Andreasom Sanderom. Nasledovalo opatrnejšie prevedenie Alexisa Pinturaulta, a potom dominantný výkon Jansruda, ktorý potvrdil výbornú formu. Po Val d`Isere a Val Gardene ovládol aj tretí super-Gv prebiehajúcej sezóne SP a v hodnotení disciplíny má na konte plný počet 300 bodov.

Druhý Paris zaostáva o 148, tretí Nór Aleksander Aamodt Kilde už o 161. Jansrud vďaka triumfu znížil stratu na priebežného lídra celkového poradia SP Marcela Hirschera, ktorý zašiel v Santa Caterine až 47. čas. Rozdiel medzi elitnými lyžiarmi je 151 bodov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok