Nemecká polícia chytila mužov podozrivých z prípravy ďalšieho útoku

TA3 ČTK
23.12.2016 06:43

Nemecká polícia zadržala dvoch mužov podozrivých z prípravy útoku v nákupnom centre v meste Oberhausen na západe krajiny. Išlo o bratov pôvodom z Kosova. Podľa agentúry DPA o tom informovala polícia.

Nemecká polícia chytila mužov podozrivých z prípravy ďalšieho útoku
SITA/AP

Tip od tajných služieb

Dvojicu vo veku 31 a 28 rokov zadržali v noci po zásahu zvláštnej jednotky v neďalekom meste Duisburg. Došlo k tomu necelé štyri dni po pondelkovom útoku na vianočný trh v Berlíne, kde po nájazde kamiónu, ktorý šoféroval zrejme tuniský radikál, zomrelo 12 ľudí.

Policajti dostali tip od tajných služieb, ktoré sa o plánovanom útoku na nákupný a zábavný komplex Centre dozvedeli. Podľa médií nie je jasné, v akej fáze prípravy útok bol ani kedy k nemu malo dôjsť. Policajtov v civile vyslali strážiť stredisko aj neďaleký vianočný trh v meste ležiacom v priemyselnej oblasti Porýnia.

Či existuje prípadná spojitosť medzi berlínskym útokom polícia neinformovala.

Zahynula i Češka

Pri pondelkovom útoku na vianočný trh zomrela tiež česká občianka Naďa Čižmár. Informovalo o tom české ministerstvo zahraničia. Žena dlhodobo žila a pracovala v Nemecku. Český veľvyslanec už o jej úmrtí informoval rodinu.

Jej muž ju hľadal od pondelka a polícia podľa analýzy DNA a ďalšej identifikácie v priebehu niekoľkých dní zistila, že je jednou z mŕtvych.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok