Britská polícia opäť zatkla bývalú šéfku News International Rebeku Brooksovú

TA3, TASR
13.3.2012 13:51

Mediálna spoločnosť News International dnes potvrdila, že jej bývalá riaditeľka Rebekah Brooksová je opäť vo väzbe. Britská polícia ju dnes zadržala spolu s ďalšími piatimi osobami podozrivými z účasti na škandále s odpočúvaním. Medzi zatknutými je aj Brooksovej manžel Charlie.

Britská polícia opäť zatkla bývalú šéfku News International Rebeku Brooksovú
SITA

Podľa polície sú šiesti zaistení podozriví zo sprisahania za účelom bránenia výkonu spravodlivosti. Zadržali ich počas ranných razií v rôznych oblastiach Anglicka. News International je britská pobočka medzinárodnej spoločnosti News Corporation, ktorú vlastní známy mediálny magnát Rupert Murdoch.

Škandál sa týka odhalení, že Murdochovi patriaci týždenník News of the World v honbe za senzáciami prenikal do odkazových schránok stoviek súkromných mobilných telefónov. O odškodné požiadali desiatky poškodených, ktorým Murdochove spoločnosti vyplatili na odškodnom v rámci mimosúdnych vyrovnaní už milióny libier.

Britská polícia v súvislosti s kauzou doposiaľ celkovo zatkla asi štyri desiatky podozrivých, vrátane mnohých známych reportérov. Brooksová (43) v rokoch 2009-11 pôsobila ako riaditeľka spoločnosti News International a predtým aj ako redaktorka dnes už zaniknutých novín News of the World. Vo väzbe sa prvýkrát ocitla vlani v júli, bola však prepustená na kauciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok