Turci po vražde diplomata zvyšujú bezpečnosť, Gülen odmieta obvinenia

TA3 TASR
22.12.2016 09:38

Turecko po vražde ruského diplomata sprísňuje bezpečnostné opatrenia v okolí zahraničných zastupiteľstiev. Turecký islamský duchovný Fethullah Gülen túto vraždu odsúdil a odmietol obvinenia, že za útokom stálo jeho hnutie.

Ruského veľvyslanca Andreja Karlova zastrelil policajt mimo služby pred šokovanými svedkami na výstave fotografií v Ankare. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyhlásil, že páchateľ Mevlüt Mert Altintaš bol spojený s Gülenovým hnutím.

Gülen vo videoposolstve, ktoré dostala k dispozícii agentúra Associated Press, obvinil tureckú vládu z očierňovania svojho hnutia. Tvrdí tiež, že vláda obviní jeho stúpencov aj z vykonania prípadných ďalších atentátov.

"Nemôžu presvedčiť svet o takých obvineniach," vyhlásil Gülen. K zodpovednosti za vraždu Karlova sa prihlásila ozbrojená koalícia Džajš al-Fatah, ktorej členom je aj džihádistický Džabhat Fath aš-Šám, známy donedávna ako Front an-Nusra. V Moskve sa uskutočnia smútočné obrady za Karlova, na ktorých sa zúčastní aj ruský prezident Vladimir Putin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok