Jágr sa bodovo vyrovnal Messierovi, chce hrať do päťdesiatky

SITA
21.12.2016 14:23

Udalosťou noci v NHL je historický zápis Jaromíra Jágra. Český veterán v službách Floridy zaznamenal vo víťaznom dueli s Buffalom tri asistencie a v kanadskom bodovaní dostihol druhého Marka Messiera.

Otázka času

Zámorskí štatistici uvádzajú, že presne 443 hráčov zo súčasnej NHL ešte nebolo na svete, keď Jaromír Jágr 5. októbra 1990 debutoval v najprestížnejšej severoamerickej hokejovej súťaži. V utorok sa troma asistenciami podieľal na víťazstve Floridy nad Buffalom a súčtom 1887 bodov sa vyrovnal Kanaďanovi Markovi Messierovi na 2. priečke v historickom rebríčku produktivity, presne vo veku 44 rokov a 309 dní. Messier síce dosiahol míľník ako 43-ročný, potreboval naň však o 94 zápasov viac.

"Pred sezónou som vedel, že keď sa nezraním a budem dôstojne hrať, tak je len otázka času, kedy príde tých 19 bodov," citoval server rozhlas.cz Jágra, ktorému po 1887. bode aj vydarenom zápase aplaudovala hala postojačky. "Je to skvelé, o tom nemá cenu sa baviť. Vďaka patrí fanúšikom, že to ocenili. Vždy som chcel hrať pre nich, dávať góly a predvádzať skvelé akcie, aby prišli na zápas a užili si ho," tvrdí pravý krídelník s tohtosezónnou bilanciou 6 gólov a 13 asistencií.

Každodenný tréning

O ambíciách hrať až do pokročilého veku rodák z Kladna nežartuje. "Užívam si každý moment, keď dostanem šancu nastúpiť v tejto lige. Keď som povedal, že chcem hrať do päťdesiatky, všetci sa mi smiali. Lenže ja makám každý deň, aby som to dokázal," konštatuje Jágr.

Najlepší z najlepších Wayne Gretzky dosiahol svoj 1887. bod už vo veku 28 rokov a 304 dní, pred Jágrom má teraz na čele nepreklenuteľný 970-bodový náskok. Český hokejový kmeť je jediným nekanaďanom v elitnej desiatke produktivity. Z Európanov je za ním druhý Fín Teemu Selänne (1457), tretí jeho krajan Jari Kurri (1398) a štvrtý Švéd Mats Sundin (1349).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok