Mladí Slováci v príprave nešťastne podľahli Švédom

TA3 SITA
20.12.2016 21:52

V prípravnom stretnutí pred začiatkom majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov slovenskí reprezentanti podľahli Švédom 3:4, hoci po dvoch tretinách viedli 3:1. Mladí Slováci v prvej dvadsaťminútovke strelili favorizovaným severanom dva góly, keď sa presadili Samuel Buček a Marek Hecl.

Osudná tretia tretina

V 38. min Marián Studenič zvýšil slovenský náskok na 3:1, ale v tretej tretine Švédi tromi góly otočili skóre vo svoj prospech. O švédskom triumfe rozhodol Carls Grundström z dorážky 13 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Duel sa uskutočnil v Aréne Eda Lumleyho v Cornwalle v štáte Ontario, kde tím SR počas uplynulého víkendu absolvoval tréningy.

"Bol to prvý zápas pre mnohých z nás na malom klzisku a bolo to vidieť. Bolo tam málo času na premýšľanie, ale ukázali sme tímovú silu v závere," uviedol na webe denníka Expressen kapitán Švédov Joel Eriksson Ek, ktorý v tejto sezóne odohral niekoľko zápasov v tíme NHL Minnesota Wild.

Prvý súboj koncom decembra

Prvý súboj na svetovom šampionáte v Montreale a Toronte absolvuje slovenské mužstvo 27. decembra proti domácim Kanaďanom, v základnej B-skupine budú nasledovať súboje proti Američanom (streda 28. decembra), Lotyšom (piatok 30. decembra) a Rusom (sobota 31. decembra).

Slovenská juniorská reprezentácia má v zámorí naplánovaný aj ďalší prípravný duel, v piatok 23. decembra v Sherbrooke ju preveria úradujúci svetoví šampióni v tejto kategórii Fíni. Po tomto súboji hlavný tréner Ernest Bokroš uzavrie nomináciu na MSJ, z tímu musí vyradiť ešte štyroch korčuliarov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok