Trumpovu dcéru čaká náročná úloha, má zastávať dôležitú funkciu

TA3 ČTK
15.12.2016 17:17

Ivanka Trumpová, dcéra budúceho amerického prezidenta Donalda Trumpa, bude pravdepodobne zastávať dôležité funkcie v úrade svojho otca. Niektoré z nich zahŕňajú aj úlohy, ktoré bežne pripadajú prvej dáme.

Trumpovu dcéru čaká náročná úloha, má zastávať dôležitú funkciu
SITA/AP

Mohla by radiť otcovi

Uviedla to na svojom webe televízia CNN s tým, že Trump v Bielom dome počíta aj so svojou manželkou Melaniou. Nemenovaný zdroj pre CNN uviedol, že Ivanka, dcéra z Trumpovho bývalého manželstva s Češkou Ivanou Trumpovou, bude pravdepodobne okrem iného aj otcova poradkyňa v záležitostiach najrôznejšieho druhu - od záležitostí materskej dovolenky až po klimatické zmeny.

"Ohľadom Ivankinej úlohy nepadli žiadne rozhodnutia," povedala CNN Trumpova hovorkyňa. Funkcia Ivankinho manžela Jareda Kushnera takisto zatiaľ nebola určená. Údajne sa však očakáva, že sa s Trumpom odsťahujú do Washingtonu a budú s ním úzko spolupracovať vo vláde. Manželský pár už hľadal obydlie vo washingtonskej štvrti Georgetown.

Zrejme obíde zákon

Donald mladší a Eric, dvaja Trumpovi synovia, sa podľa slov budúceho prezidenta tiež zapoja do administratívy. Podrobnosti o dosadzovaní členov svojej rodiny do úradu však Trump zatiaľ nechce prezradiť. CNN tiež upozorňuje na federálny zákon proti rodinkárstvu, teda dosadzovaniu príbuzných na lukratívne posty.

Ten sa vzťahuje aj na Kushera, ktorý nie je Trumpovým pokrvným príbuzným. Medzerou v zákone je však vyhlásenie, že vinníci "nie sú oprávnení poberať plat" od federálnej vlády. Podľa CNN sa tak dá očakávať, že Trumpovi príbuzní budú funkcie aj napriek tomu vykonávať, len za to nebudú platení.

Trump nedávno odložil tlačovú konferenciu, na ktorej mal vysvetliť, ako sa chce vo funkcii prezidenta vyhnúť konfliktu záujmov. Konferencia sa pôvodne mala konať v utorok, odložená bola na január pred Trumpovou inauguráciou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok