Haváriu lietadla EgyptAir podľa vyšetrovateľov spôsobila výbušnina

TA3 ČTK
15.12.2016 15:44

Egyptskí vyšetrovatelia našli stopy výbušnín na pozostatkoch niektorých obetí havárie lietadla EgyptAir, ktoré sa v máji zrútilo počas letu z Paríža do Káhiry. Na palube stroja, ktorý spadol do Stredozemného mora, bolo 66 ľudí a všetci zahynuli.

Egyptské ministerstvo pre civilné letectvo oznámilo, že na základe nových poznatkov odovzdalo vyšetrovanie prípadu egyptskej generálnej prokuratúre, pretože išlo o zámerný trestný čin. Podľa francúzskeho Úradu pre bezpečnosť civilného letectva ale v tomto štádiu vyšetrovania nie je možné s istotou stanoviť záver, čo bolo príčinou katastrofy.

Doteraz sa nevylučovalo, že mohlo ísť o nešťastnú náhodu. K zodpovednosti za tragédiu sa nikto neprihlásil. Nešťastie sa stalo sedem mesiacov po tom, čo sa zrútilo ruské lietadlo na Sinajskom polostrove krátko po štarte z egyptského turistického strediska.

Pri páde zahynulo všetkých 226 ľudí na palube. Miestna pobočka extrémistického hnutia Islamský štát potom oznámila, že umiestnila na palubu lietadla výbušniny. Prítomnosť bomby potvrdili ako pravdepodobnú aj ruskí vyšetrovatelia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok