Extraliga - Banská Bystrica - Košice 1:3

SITA, TA3
12.3.2012 20:58

Pod Urpínom sa hral dramatický a zaujímavý zápas s množstvom šancí hlavne v prvej tretine. Obe mužstvá produkovali útočný hokej. Domáci sa museli zaobísť bez najproduktívnejšieho hráča Jokilu, ktorý má zlomený prst.

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - štvrťfinále Slovnaft play-off - štvrtý zápas (hrá sa na 4 víťazstvá):

HC 05 Banská Bystrica - HC Košice 1:3 (1:1, 0:1, 0:1) - stav série 1:3
Góly: 19. Kútny (M. Grman) - 3. Dravecký (Martin Chovan), 36. Spilar (Mlynarovič, Jenčík), 60. Dravecký 
Vylúčení: 2:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, D. Konc - Rovenský, Snášel, 3149 divákov. 

Zostavy
Banská Bystrica: Chorošun - M. Grman, Novajovský, Brňák, Cebák, Kubka, Bambúch, Beňa - Ján Sýkora, Jabrocký, Kristoffersson - Miroslav Hlinka, R. Heizer, Kútny - L. Novák, Češík, M. Kokavec - Zuzin, Pulliainen, Hričina 
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - Dravecký, Hvila, Pašek - Zálešák, Kristek, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Spilar, Mlynarovič, Matúš Chovan. 

Pod Urpínom sa hral dramatický a zaujímavý zápas s množstvom šancí hlavne v prvej tretine. Obe mužstvá produkovali útočný hokej. Domáci sa museli zaobísť bez najproduktívnejšieho hráča Jokilu, ktorý má zlomený prst. Košice sa v úvodnej dvanásťminútovke dostali do štyroch brejkov. Prvý v oslabení nevyužil Mlynarovič, ale z druhého majster udrel, keď Martin Chovan poslal puk Draveckému, ktorý sa dostal sám pred brankára Chorušana a prestrčil puk za neho - 0:1. V 5. min mohlo byť už 0:2, ale Chorošun Jenčíka vychytal a v 11. min si poradil aj so sólom Miklíka. V 13. min Pašek prekonal zblízka banskobystrického brankára, ale puk z čiary stihol poslať preč domáci obranca Cebák. Barani si vypracovali prvú vážnejšiu príležitosť až v 16. min, voľný Hričina strieľal z ľavého kruhu, ale Hylák nepustil puk za seba. Banskobystričanom sa podarilo vyrovnať v početnej výhode v 19. min, keď Grman strieľal od modrej čiary, Hylák puk neprikryl a Kútny ho poslal späť do bránky - 1:1.

V druhej tretine sa dobrými strelami prezentovali Mlynarovič a Gron na košickej a Hlinka s Lukášom Novákom na bystrickej strane, vynikli však obaja brankári. Košičanom nevyšli dve presilovky a domácim jedna. V čase, keď mala Banská Bystrica prevahu, skórovali Košice, ktoré ťažili z chýb v domácej defenzíve. V 36. min sám pred Chorošunom nezávahal Spilar - 1:2

V tretej tretine ubudlo šancí, Košičania sa sústredili na ubránenie tesného výsledku. Zaujímavá bola 43. min, keď najskôr nebezpečne strieľal z pravého kruhu domáci Zuzin a potom pre Hylákom dobiedzal Pulliainen. Do útoku sa dostali aj Košičania, Spilar vystrelil spoza kruhu a Mlynarovič nebezpečne tečoval puk. Najväčšiu príležitosť mal v 48. min po Kubkovej strele Češík, keď odrazený puk neposlal do odkrytej časti košickej bránky. Bystričania nevyužili v tretej tretine dve presilovky, čo ich mohlo mrzieť. V závere sa odhodlali k hre bez brankára, ale 21 sekúnd pred koncom inkasovali z hokejky Draveckého. 

Hlasy
Milan Staš (tréner B. Bystrice): "Dnešný zápas sme nezačali najlepšie. Veľmi sme sa sústredili na ofenzívnu činnosť a v obrane sme urobili niekoľko chýb. V prvej tretine nám po jednej takej strelil súper gól. Podarilo sa nám vyrovnať, ale prišla individuálna chyba a ležérnym spôsobom sme pustili súpera do vedenia. V ďalšej fáze stretnutia sme sa snažili o tlak, darilo sa nám to. Väčšia časť zápasu sa odohrávala v tretine Košíc, ale chýbalo nám v útočnom pásme hokejové majstrovstvo. Hlavne pri šanciach, v ktorých sme mohli dopraviť puk do bránky. Aj keď sme prehrali, s výkonom i nasadením hráčov som spokojný. Až na tie chyby v obrane... Chceme sa ešte vrátiť do Banskej Bystrice a ukázať sa naším divákom, ktorí perfektne povzbudzovali." 

Miroslav Ihnačák (tréner HC Košice): "Dnešný zápas sme mohli rozhodnúť už v tretej tretine, v ktorej sme mali štyri čisté šance po samostatných nájazdoch. Nepodarilo sa nám to, ale aj tak počas celého stretnutia sme boli aktívnejší, dobre sme korčuľovali a vytvorili sme si aj dostatok gólových príležitostí. Myslím si, že sme napokon v Banskej Bystrici zaslúžene vyhrali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok