Velez-Zuzulová je druhá v slalome v Sestriere, nestačila na Shiffrinovú

TA3 SITA
11.12.2016 19:58

Aj tretí ženský slalom novej sezóny Svetového pohára v alpskom lyžovaní sa skončil triumfom fenomenálnej Američanky Mikaely Shiffrinovej. Rovnako ako pred dvoma týždňami v americkom Killingtone Shiffrinová zvíťazila pred Slovenkou Veronikou Velez-Zuzulovou.

Zopakovalo sa poradie z Killingtonu

Rovnako aj pred dvoma týždňami v americkom Killingtone Shiffrinová zvíťazila pred Slovenkou Veronikou Velez-Zuzulovou. Tentoraz bol odstup v prospech Shiffrinovej výraznejší: 1,09 s. Rovnaké poradie je aj v celkovom hodnotení slalomu vo Svetovom pohári.

Shiffrinová má plný počet 300 bodov, Velez-Zuzulová 210. Petra Vlhová obsadila v nedeľu v Sestriere siedmu priečku a potvrdila pozíciu v najlepšej nasadzovacej skupine v slalome. Tretie miesto na stupňoch pre víťazky patrí Švajčiarke Wendy Holdenerovej (+1,21).

"Mikaela je veľmi silná, ale budem bojovať ďalej, aby som ju dostihla," cituje Veroniku Velez-Zuzulovúportál laola1.at. "Po prvom kole som si vymenila lyže a voľne som si zajazdila, lebo som potrebovala získať lepší pocit. V prvom kole lyže tiež neboli zlé, ale môj výkon nebol dobrý. V tomto druhom to už bolo lepšie a v cieli som mala dobrý pocit, ktorý som hľadala. Teraz si potrebujem oddýchnuť a potrénovať. Vo Val d´Isere podľa všetkého zrejme nebudem na štarte," citovala laola1.at Shiffrinovú.

Velez-Zuzulová je celkovo ôsma

Po 1. kole Shiffrinová viedla s nie veľkým náskokom 12 stotín sekundy pred Velez-Zuzulovou. Vlhovej patrila štvrtá priečka s odstupom 43 stotín sekundy. V druhom kole skúsená Slovenka Velez-Zuzulová plynulou a dynamickou jazdou prišla do cieľa na prvej pozícii s náskokom 12 stotín pred Holdenerovou, ale to bola Shiffrinová len na štarte.

V prvej strmšej časti sa zdalo, že 32-ročná Slovenka bude mať šancu 21-ročnú Američanku konečne zdolať, ale prechod do záverečnej roviny pred cieľom zvládla Shiffrinová excelentne a potvrdila pozíciu suverénky tejto disciplíne.

Pripísala si jedenáste slalomové víťazstvo v rade a celkovo dvadsiate druhé v rámci SP a zvýšila vedenie na čele bojov o krištáľové glóbusy pred Švajčiarkou Larou Gutovou na 105 bodov. Velez-Zuzulová je ôsma a Vlhová desiata.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok