Policajti v Bratislave naháňali české Audi, zastavila ho až streľba

TA3 TASR SITA
9.12.2016 15:10

Vodiča Audi s českými značkami, ktorý unikal v Bratislave pred policajtmi, zastavila až havária a streľba.

Policajti v Bratislave naháňali české Audi, zastavila ho až streľba
TASR/KZ PZ v Bratislave

Porušil dopravné predpisy

Policajti ho chceli zastaviť po tom, čo na diaľnici D2 obmedzoval svojou jazdou ostatných vodičov a porušoval dopravné predpisy. Muž sa však pokúsil ujsť. "Výzvy na zastavenie nerešpektoval," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

V blízkosti Prírodovedeckej fakulty UK dostal šmyk a vo vysokej rýchlosti havaroval. Po nehode sa pokúsil pred policajtmi naďalej unikať. Padlo aj osem varovných výstrelov.

audiii_0a000002-baa0-50f5.jpg

Zistili, že šoférovať nemohol

Ukázalo sa, že vodič má až do apríla 2018 zákaz viesť motorové vozidlá. "Ide o osobu, ktorá bola už v minulosti trestne stíhaná za viacerú majetkovú trestnú činnosť, ako aj trestný čin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, trestný čin marenie výkonu úradného rozhodnutia a trestný čin výtržníctva," priblížila Kurucová.

Výška škody na vozidle je 8-tisíc eur. Vodič utrpel ľahké poranenie na tvári.

Podobný prípad aj v Kolárove

Podobný prípad sa stal aj v Kolárove v Komárňanskom okrese. Policajti strieľali na unikajúceho vodiča Citroënu C5 s bratislavskými značkami. Ako informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, keď mal policajtom pri kontrole predložiť doklady, najskôr sa tváril, že ich hľadá, potom zaradil rýchlosť, ohrozil hliadku a ušiel.

Policajt najskôr vystrelil varovný výstrel a následne dvakrát vystrelili na pneumatiky. Vodiča zastavil až náraz do stromu, následne sa hliadke opäť snažil ujsť. V tomto prípade mal šofér 36-mesačný zákaz jazdiť. Oba prípady policajti vyšetrujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok