Sevilla a Porto postúpili, Dortmund remizoval s Realom Madrid

TA3 TASR
7.12.2016 23:32

Futbalisti FC Porto a FC Sevilla skompletizovali zoznam osemfinalistov Ligy majstrov. V šlágri Borussia Dortmund zmazala na ihrisku Realu Madrid dvojgólovú stratu a po remíze 2:2 vyhrala F-skupinu.

Sevilla a Porto postúpili, Dortmund remizoval s Realom Madrid
SITA/AP

Borussia prekonala rekord

Porto si v záverečnom kole skupinovej fázy zabezpečilo postup suverénnym triumfom 5:0 nad Leicesterom City, Seville stačila v Lyone aj bezgólová remíza. Real i Dortmund mali už pred zápasom postup vo vrecku, v prestížnom súboji ale išlo o prvé miesto v skupine a domáci ho potrebovali vyhrať.

Vedenia sa ujali po necelej polhodine hry - aktívny Dani Carvajal naservíroval z pravej strany loptu do šestnástky Benzemovi a ten zblízka nezaváhal. Francúzsky útočník osem minút po zmene strán pridal hlavou svoj druhý gól, no potom už úradovali hostia. V 61. minúte znížil Pierre-Emerick Aubameyang a v 88. minúte zariadil pre Dortmund cennú remízu 2:2 i prvenstvo v skupine striedajúci Marco Reus.

Borussia zároveň s 21 presnými zásahmi prekonala doterajší rekord Barcelony, Realu a Manchestru United (20) v počte strelených gólov v základnej skupine. V druhom dueli F-skupiny si tretie miesto a pokračovanie v Európskej lige vybojovala Legia Varšava vďaka domácemu triumfu 1:0 nad Sportingom Lisabon.

Jasný triumf Porta

Porto si postup do vyraďovačky vydláždilo tromi gólmi už v prvom polčase duelu s istým víťazom G-skupiny Leicesterom. Obranu anglického šampióna v úvodnej štvrťhodine prekonali Andre Silva a Jesus Manuel Corona, pred prestávkou pridal efektne tretí gól Yacine Brahimi. Po prestávke spečatili jasný triumf 5:0 Silva z penalty a Diogo Jota, Leicester utrpel prvú prehru v skupine.

Iba tretia priečka zostala pre FC Kodaň, ktorému nestačilo ani víťazstvo 2:0 na ihrisku FC Bruggy. V drese hostí vybehol na ihrisko v 57. minúte slovenský reprezentant Ján Greguš. Priamy súboj o postup z H-skupiny sa hral v Lyone, kde stačilo Seville prehrať aj o jeden gól. Napriek výraznej ofenzívnej aktivite sa domáci Olympique v koncovke ani raz nepresadil a tak sa andalúzsky klub môže po remíze 0:0 tešiť na pondelňajší osemfinálový žreb.

Skupinu vyhral Juventus Turín, ktorý potvrdil úlohu favorita v domácom stretnutí s Dinamom Záhreb. Chorvátsky majster nedal v šiestich zápasoch ani gól a skončil posledný bez bodu a s negatívnym skóre 0:15. V dueli dvoch postupujúcich tímov z E-skupiny si Bayer Leverkusen poradil doma s AS Monaco 3:0. Tretiu priečku a účasť v šestnásťfinále Európskej ligy si poistil Tottenham Hotspur po víťazstve 3:1 nad CSKA Moskva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok